KSA en Scouts in Tielt stoppen zelf tijdelijk met volledige werking

De KSA van Tielt toen ze hun 80ste verjaardag vierden, duidelijk betere tijden. © (foto WME)
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Door de Vlaamse regering werd beslist jeugdbewegingen enkel nog activiteit mogen geven aan leden jonger dan 12 jaar. KSA en Scouts Tielt hebben nu beslist om de volledige werking on hold te zetten.

KSA Tielt nam de beslissing om de werking tijdelijk stop te zetten. “Gisteren heeft het Vlaams Parlement beslist dat de activiteiten bij de +12-groepen niet meer mogen plaatsvinden”, zeggen ze. “De cijfers in Tielt (en eigenlijk in heel België) zijn allesbehalve goed. Heel wat buurgemeenten hebben hun jeugdwerk al voor enige tijd stilgelegd nog vóór de nieuwste maatregelen, waardoor ook wij even twijfelden. Het voorbije weekend hebben we samengezeten met de Scouts van Tielt om even te vergaderen over de activiteiten in deze tijden.”

“Aangezien de activiteiten voor +12-groepen niet meer mogen doorgaan, hebben we (samen met de Scouts) beslist om ook de -12-groepen stil te leggen. Na twee weken evalueren we dan de situatie en kijken we of we de activiteiten voor de jongste drie groepen weer kunnen opstarten. Op deze manier hopen we dat we ons werkjaar zo snel mogelijk op een normale manier kunnen voortzetten. Dit was zeker geen gemakkelijke beslissing. We beseffen als de beste dat het mentale welzijn van de kinderen en jongeren hiermee niet positief beïnvloed wordt. We hopen dan ook van harte dat we zo snel mogelijk de activiteiten weer kunnen opstarten.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier