https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

KSA Beerse wordt opgevangen in Stuivekenskerke

Een groep van de KSA Beerse samen met uiterst rechts Sylvie Wouters die haar weide ter beschikking stelt. Naast haar schepen Gaby Verstraete en naast hem leider Bo Proost van KSA Beerse. © (Foto ACK)
Redactie KW

Toen Kristof en Sylvie Decat-Wouters uit Stuivekenskerke, deelgemeente van Diksmuide, de oproep van Vlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle (CD&V) om jeugdbewegingen uit de nood te helpen na het noodweer, was er geen twijfel bij het paar.

“We namen contact op met de organisatie die voor de opvang zorgt en kozen ervoor om een KSA-groep uit te nodigen”, vertelt Sylvie Wouters. “We kregen heel snel reactie van diverse jeugdbewegingen. Onze kinderen zijn ook lid van KSA en daarom kozen we ook voor KSA. Met 110 personen en een aantal grote tenten logeert de KSA nu vlak achter de hoeve. We hebben inderhaast nog het gemaaide gras samengepakt en gezorgd dat er water voorzieningen zijn en douches.”

De oudste leden van de KSA kwamen met de fiets naar Stuivekenskerke. “Het was in oorsprong de bedoeling om in Couvin, in de provincie Namen, onze tenten op te slaan maar toen we contact namen met onze kampplaats kregen we foto’s terug waaruit bleek dat het ook daar onder water stond, niet zo hoog als in de andere steden en gemeenten, maar toch niet aan te raden om er te gaan kamperen. We hadden toen minder dan 24 uur om een oplossing te vinden. Gelukkig kregen we bericht dat we hier terecht konden. Vanuit onze thuisbasis, Beerse, hebben we 2 dagen gefietst om de 180 km naar Stuivekenskerke af te leggen”, vertelt leider Bo Proost.

“De leden waarmee we hier op kamp zijn, zijn tussen de 8 en 16 jaar. We zijn ontzettend blij dat we hier terecht kunnen en op die manier nog een degelijk kamp kunnen aanbieden. Ik had nog nooit van Stuivekenskerke gehoord, laat staan dat ik wist waar het ergens ligt maar het is hier heel mooi en dicht bij zee, we kunnen gemakkelijk een dag uitstap naar zee maken. Dat alles hier vlak is, is gemakkelijk om te gaan fietsen. We hebben nog niet de kans gehad om de omgeving te verkennen maar dat zullen we zeker nog doen. We blijven hier nog tot de 28ste juli.”

Het vele materiaal dat de groep mee heeft schept verwondering bij Kristof en Sylvie. “We hadden helemaal niet verwacht dat ze zo ontzettend veel materiaal zouden meebrengen, de tenten ja maar al de rest, bijvoorbeeld 4 diepvriezers, dat hadden we niet verwacht”, verwondert Sylvie zich. “Maar we hebben er helemaal geen last van, je hoort ze nauwelijks en ze zijn beleefd en vriendelijk. Zij zijn heel blij dat ze een nieuwe kampplaats vonden en wij zijn blij dat we konden helpen.” (ACK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten