https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Krottegemse Rommelmarkt viert op zondag 3 oktober eindelijk 30ste jubileumeditie

Thomas Dubois

Op zondag 3 oktober vindt de dertigste editie plaats van de Krottegemse Rommelmarkt. Tot vier keer toe werd de jubileumeditie uitgesteld.

“Als afdeling van de Krottegemse Ransels vzw organiseren De Krottegemse Markten 2x per jaar de Krottegemse Rommelmarkt, die in de voorbije 16 jaar is uitgegroeid tot een klassieker. Op de derde zondag van april als eerste grote West-Vlaamse rommelmarkt in openlucht en op de eerste zondag van oktober als laatste”, vertelt voorzitter Frank Wauters.

“Op zondag 19 april 2020 zou normaal de 30ste editie plaatsvinden, maar door de coronalockdown is die niet kunnen doorgaan. Na versoepeling van de covid19 maatregelen hebben we dan zondag 5 juli 2020 als nieuwe datum gekozen, maar ook die hebben we moeten annuleren. Dan leek het erop dat het op zondag 4 oktober zou lukken, maar ook dat feestje ging door aangescherpte coronamaatregelen niet door. In april 2021 zat het land nog in een gedeeltelijke lockdown, zodat er geen sprake kon zijn een rommelmarkt van dergelijke grootteorde te organiseren. Maar nu kan het wel en de jubileumeditie 30ste Krottegemse Rommelmarkt zal eindelijk kunnen plaatsvinden op zondag 3 oktober 2021.”

“En … drie weken op voorhand kunnen we nu al melden dat deze jubileumeditie een absolute topeditie wordt. De inschrijvingen lopen als een trein en ondanks het gegeven dat we het parcours hebben uitgebreid, zijn er op vandaag nog maar een beperkt aantal staanplaatsen beschikbaar.”

Topeditie

“Tijdens deze editie zal de Krottegemse Rommelmarkt voor het eerst meer dan 1.000 standen tellen over een parcours van in totaal 6 km. Vele bewoners staan voor eigen deur en er zijn standhouders van ver over de West-Vlaamse grenzen. Centraal punt is uiteraard de Onze-Lieve-Vrouwemarkt, maar ook de Spinnersstraat, Bruanestraat, Koornstraat, Tramstraat, Sint-Anne, Jutestraat, G. Hoetstraat Spanjestraat, Vierwegsstraat, Fortuinstraat, Sint-Hubrechtsstraat, Onze-Lieve-Vrouwestraat en Ommegangstraat zullen worden ingepalmd door enthousiaste brocante- en tweedehandsverkopers, waarbij 289 standen in handen zijn van wijkbewoners.”

“De bezoekers kunnen niet enkel tweedehands spulletjes kopen of hun verzamelingen vervolledigen, maar ook genieten van de typische warme Krottegemse sfeer, o.a. in een van de locale horecazaken of terrasjes. Er zijn uiteraard ook een aantal foodtrucks aanwezig.”

“Het succes van de Krottegemse Rommelmarkt komt door een aantal zaken, zoals de kwaliteit van de organisatie, maar uiteraard vooral door de gastvrije, volkse sfeer in de Roeselaarse wijk over de statie. Pluspunt is uiteraard ook de samenwerking met de Krottegemse Mooimakers, die de dag zelf vanaf 18 uur in samenwerking met een team van de Krottegemse Ransels alle deelnemende straten zwerfvuilvrij maken, zodat de wijk er op maandagmorgen proper bij ligt.”

De standen meten 6m/3m en kosten 6 euro. Wie er nog bij wil zijn kan reserveren via krottegemse.rommelmarkt@gmail.com of 0479 13 28 11. Er zijn momenteel nog een kleine 50 standen beschikbaar.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten