Krottegemse Rommelmarkt in Roeselare opnieuw afgelast

De rommelmarktliefhebbers zullen nog iets langer geduld moeten hebben, de editie van 18 april 2021 is afgelast.© (gf)
De rommelmarktliefhebbers zullen nog iets langer geduld moeten hebben, de editie van 18 april 2021 is afgelast.© (gf)
Thomas Dubois

De Krottegemse Rommelmarkt, voorzien op zondag 18 april, is opnieuw afgelast. De rommelmarkt geldt traditioneel als een van de eerste grote rommelmarkten in de regio;

“Op zondag 19 april 2020 zou normaal de 30ste editie plaatsgevonden hebben, maar door de coronalockdown hebben we die toen moeten afgelasten. Na versoepeling van de covid19 maatregelen hebben we dan getracht deze editie te laten doorgaan op zondag 5 juli 2020, maar ook die hebben we noodgedwongen moeten annuleren”, vertelt voorzitter Frank Wauters.

“ Een beetje ontgoocheld, maar vol goede moed hebben we dan alles in het werk gesteld om deze jubileumeditie te organiseren op zondag 4 oktober 2020, maar verslechterende coronacijfers hebben daar toen ook een stokje voor gestoken. Al onze hoop was dan gericht op zondag 18 april 2021, zoals elk jaar op de derde zondag van april.”

“Jammer genoeg is de dreiging van covid-19 nog veel te sterk om in april een massa-evenement als de Krottegemse Rommelmarkt te laten plaatsvinden. Daarom hebben we er voor gekozen om de editie van 18 april 2021 definitief af te gelasten en vanaf nu alles op alles te zetten om de jubileumeditie 30ste Krottegemse Rommelmarkt te laten doorgaan op de datum dat normaliter de 33ste editie zou plaatsvinden, namelijk op 3 oktober 2021.”

“Als organisatiecomité zullen we alles in het werk stellen om er dan een super-editie van te maken, waarbij iedereen opnieuw volop zal kunnen genieten van de gastvrije, volkse Krottegemse sfeer in de Roeselaarse wijk over de statie en ‘à volonté’ vergeten spulletjes, prullaria, maar ook brocante artikelen kopen en verkopen, verzamelingen vervolledigen, …”

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.