Krottegemse Rommelmarkt dan toch afgelast in Roeselare

© STEFAAN BEEL
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

De Krottegemse Rommelmarkt van komende zondag 4 oktober wordt dan toch afgelast. Er zijn te veel besmettingen de laatste dagen in de Rodenbachstad. Vorige week kondigde de organisatie nog aan alles coronaveilig te kunnen organiseren.

In het kader van de stijgende coronacijfers heeft het bestuur van de Krottegemse Ransels na hernieuwd overleg met de stadsdiensten en de veiligheidsdiensten beslist de Krottegemse Rommelmarkt op zondag 4 oktober af te gelasten.

“Een rommelmarkt van dergelijke grootteorde organiseren in deze coronatijden is sowieso niet evident. Om alles coronaproof te laten verlopen dienden er tal van uitzonderlijke maatregelen genomen te worden. Het uitwerken van een dergelijk draaiboek en onder andere het inpassen van alle standen in een totaal aangepast parcours heeft heel veel werk gevraagd. Onze nieuwe plaatsmeester Carin Snijders was er dag en nacht mee bezig. Het is dan ook met pijn in het hart dat we het resultaat van alle inspanningen van de voorbije weken (en maanden) zien verloren gaan”, vertelt voorzitter Frank Wauters.

“We vonden het belangrijk te trachten de Krottegemse Rommelmarkt ondanks Covid-19 te laten plaatsvinden. Zoals met alle andere activiteiten in het kader van Eté Indien Krottegem was het de bedoeling onze wijk op de kaart te plaatsen en Krottegem, de Krottegemnaars en iedereen met een hart voor Krottegem in deze moeilijke tijden een hart onder de riem te steken, maar corona heeft er anders over beslist.”

“2020 is voor ons allemaal een jaar om snel achter ons te laten, maar de Krottegemse Ransels beloven er in 2021 opnieuw op volle kracht te staan, uiteraard indien de omstandigheden het toelaten. Op 18 april plannen we dan eindelijk de 30ste Krottegemse Rommelmarkt, groter dan ooit. Tijdens het Hemelvaartweekend van 12 tot en met 16 mei beloven we bruisende Krottegemse Feesten en ergens in de zomermaanden het Krottegems Bierfeest … en deze kalender is zeker nog niet volledig!”

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier