Krottegemse Ransels geven benefiet voorFilip Maekelberg na uitslaande brand

Op de foto zien we Frank Wauters, Gino Eeckhout, Alain Vanutterbeek, Philippe Lefebvre, Frederik Moerman, Ingrid Verfaillie en Carin Snyders van de Krottegemse Ransels. (foto SB) © (foto SB)
Philippe Verhaest

De Krottegemse Ransels organiseren op zondag 15 december een benefiet voor Filip Maekelberg. Hij raakte in augustus bij een uitslaande brand in zijn appartement levensgevaarlijk gewond.

De feiten dateren ondertussen van 11 augustus, maar de Krottegemse gemeenschap blijft Filip Maekelberg steunen. De gewezen Baron van Krottegem’ raakte die dag levensgevaarlijk gewond toen hij bij een uitslaande brand in zijn appartement, op de hoek van de Ardooisesteenweg en de Spinnersstraat, uit zijn raam moest springen om aan de vlammen te ontsnappen. “Hij liep daarbij echter heel zware brandwonden op en lag een tijdlang in coma”, zegt Frank Wauters van de Krottegemse Ransels. “Filip zweefde zelfs even tussen leven en dood, maar nu is er toch wat beterschap in zicht. Filip herstelt stap voor stap en legt heel veel wilskracht aan de dag. Ondanks alles houdt hij er de moed in. Toen ik hem tijdens een bezoekje in het ziekenhuis zei dat hij een erg sterke kerel was, antwoordde hij: ‘Ik ben dan ook van Krottegem!’. Filip is iemand uit onze buurt en hij verdient onze steun.”

Bij de brand raakte Filip al zijn bezittingen kwijt. “Maar de materiële noden zijn nog altijd groot”, klinkt het. “Kort na de brand gingen we al van start met onze actie ‘Hulp aan Filip’ en die loopt nog altijd verder. Mensen kunnen een bedrag steunen, huisraad en meubelen schenken en we verkopen ook steunkaarten.”

Orgelpunt

Zondag 15 december volgt het orgelpunt van ‘Hulp aan Filip’. “Tijdens een benefiet zullen we de opbrengst van de actie bekend maken. We bieden iedereen stoofvlees met frietjes en groentjes aan, gevolgd door een koffie.” DJ Straffe Hendrik zorgt voor de muzikale omlijsting en de komende dagen worden er via de Facebookpagina ‘Benefiet Hulp voor Filip’ nog enkele verrassingsoptredens bekend gemaakt.

“De dag zelf moet er uiteraard nog redelijk wat werk verzet worden en daarvoor gaan we nog op zoek naar enkele vrijwilligers om een handje toe te steken. Alle helpende handen zijn welkom.”

De benefiet vindt plaats in De Kiem in de Sint-Hubrechtsstraat 31 in Roeselare en start om 11 uur. (PVH)

Kaarten kosten 16 euro, kinderen betalen 8 euro. Inschrijven kan door te storten op rekeningnr. BE02 1030 6295 9940, met vermelding van aantal personen. Daarop kan je ook nog altijd vrijwillige bijdragen storten en ook goederen blijven welkom. Alle info: 0475 63 06 51 of info@krottegem.org.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier