Krottegemse Feesten geannuleerd in Roeselare, zomerse alternatieven worden bekeken

Een foto van de mensen achter de Krottegemse Feesten uit 2019, voorlopig de laatste editie van het evenement.© (foto SB)
Een foto van de mensen achter de Krottegemse Feesten uit 2019, voorlopig de laatste editie van het evenement.© (foto SB)
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Ook dit jaar geen kermis en Krottegemse Feesten tijdens het verlengd weekend van Hemelvaart. Dat wil niet zeggen dat er dit jaar geen sfeer en ambiance zal zijn op Krottegem. Er zijn alvast heel wat ideeën om coronaveilige evenementen te organiseren.

“In normale tijden organiseren de Krottegemse Ransels jaarlijks tijdens het verlengd Onze-Lieve-Heer-Hemelvaartweekend de Krottegemse Feesten met Krottegem Kermis, Krottegem Festival, Krottegemse Corrida en zo veel meer. Veel volk verzekerd dus … en dat is in dit tweede covid-19 jaar uiteraard een probleem”, vertelt Frank Wauters, voorzitter van de Krottegemse Ransels. “Het is dan ook met heel veel spijt dat het bestuur van de Krottegemse Ransels, samen met kermiskramers, heeft beslist voor het tweede jaar op rij de Krottegemse Feesten definitief te annuleren. De geldende coronamaatregelen laten ons geen andere keuze. Enerzijds zijn kermissen pas opnieuw toegelaten vanaf begin juni, anderzijds kunnen er in de loop van de meimaand buiten slechts evenementen georganiseerd worden met maximum 50 bezoekers.”

“Toch blijft het de bedoeling van de Krottegemse Ransels ook dit jaar sfeer en ambiance te brengen in de wijk over de statie. Heel binnenkort zitten we daar ook over samen met o.a. de mensen van Inval en De Andere Steenweg. Van zodra we meer duidelijkheid hebben over de mogelijkheden om tijdens de lente en de zomer van dit jaar coronaveilig evenementen te organiseren, zullen we zo snel mogelijk over een Krottegemse Ambiance Zomerkalender communiceren.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.