Na de succesvolle vorige edities wordt er op de Onze-Lieve-Vrouwemarkt terug getoast op het nieuwe jaar. "Spring Erin bestaat veertien jaar en is een samenwerkingsverband tussen verschillende Krottegemse sociaal-culturele verenigingen", vertelt Gino Van Eeckhoutte. "Het doel blijft het aanbieden of ondersteunen van publieksactiviteiten voor de diverse bewonersgroepen, wijkcomités en verenigingen van de Onze-Lieve-Vrouwparochie. Vanaf de kermis e...

Na de succesvolle vorige edities wordt er op de Onze-Lieve-Vrouwemarkt terug getoast op het nieuwe jaar. "Spring Erin bestaat veertien jaar en is een samenwerkingsverband tussen verschillende Krottegemse sociaal-culturele verenigingen", vertelt Gino Van Eeckhoutte. "Het doel blijft het aanbieden of ondersteunen van publieksactiviteiten voor de diverse bewonersgroepen, wijkcomités en verenigingen van de Onze-Lieve-Vrouwparochie. Vanaf de kermis engageert ook het buurthuis 'De Inval' zich.""Chocomelk en wafels, glühwein, jenever, Krottegemse soep, frisdranken en uiteraard onze lekker Roeselaarse streekbieren, zoals de Roeselaarse Tripel, Koers, een bruine Berten of een goeie frisse Rodenbach kunnen genuttigd worden", lacht Frank Wauters, voorzitter van de Ransels. "Alle levensgenieters zullen aan hun trekken komen. We willen vooral de nieuwe ontmoetingen in onze wijk stimuleren door samen te klinken op het nieuwe jaar. Vanaf 19 uur kun je in café Breda Jazz terecht voor een afterparty. Als alternatief voor de traditionele kerstboomverbranding opteren we opnieuw voor de ecologische aanpak: verhakselen. Iedereen die het wenst, kan met zijn afgedankte kerstboom terecht op de Onze-Lieve-Vrouwmarkt. Tussen 17 en 19 uur worden die gratis vermalen tot groenafval. Het gemalen kerstgroen kan achteraf meegenomen worden als je zelf iets meebrengt om het op te bergen."Antino Gunst wist vorig jaar de jury te overtuigen met zijn originele tomatensoep op basis van schenkel. "Als eerbetoon wordt zijn soep tijdens onze drink aangeboden", zegt verantwoordelijke Frederik Moerman. "Tussen 10 en 13 uur kan elke Roeselarenaar zijn of haar zelfgemaakte soep in een thermos naar Ten Elsberge brengen. Vanaf 13 uur wordt die door de jury beoordeeld op smaak, geur, garnituur en originaliteit. Supporters zijn meer dan welkom. De uitslag maken we om 17.30 uur bekend tijdens de Nieuwjaarsdrink." De winnaar krijgt niet enkel de eervolle vermelding 'Beste Soep van Roeselare' maar ontvangt ook een cadeaubon voor twee personen in Eethuis De Steeg. Ook de nummers 2 en 3 ontvangen een smakelijke troostprijs. (KK)