Kroonprinses Elisabeth verrast bewoners Knoks woonzorgcentrum met telefoontje

Kroonprinses Elisabeth. © belga
Redactie KW

Een aantal bewoners van woonzorgcentrum de Noordhinder in Knokke-Heist heeft afgelopen weekend telefoon gekregen van kroonprinses Elisabeth.

“De bewoners waren goed voorbereid door ergotherapeute Fien Maelegheer en logopediste Stefanie Bevernage en zaten in spanning te wachten op het prinselijk telefoontje”, klinkt het binnen het woonzorgcentrum. “Groot was de verrassing toen het geen prinsen waren die contact opnamen, maar wel degelijk kroonprinses Elisabeth, hertogin van Brabant, in hoogsteigen persoon.”

De prinses contacteerde het woonzorgcentrum via hoofdverpleger Pascal Brackman. Ze toonde haar belangstelling voor de leefwereld van de bewoners en doorbrak de eenzaamheid. De kroonprinses informeerde ook naar de toestand van de residenten en luisterde naar hun ervaringen in het woonzorgcentrum. De oudjes vertelden een deel van hun levensverhaal, hun tevredenheid over de zorg en de zorgzaamheid van hun familieleden. “De bewoners waren fier om persoonlijk contact te hebben met de kroonprinses. Elisabeth wenste de bewoners het allerbeste en kreeg hartelijke wederwensen voor haar en haar familie”, zeggen de verantwoordelijken.

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier