Kristof en Peable uit Veurne verwennen zorgpersoneel met frietjes

Zorgpersoneel van woonzorgcentrum Ter Linden met Kristof Faes en Peable. © (foto MVQ)
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

Kristof Faes en zijn vrouw Peable hebben vandaag het zorgpersoneel van wzc Ter Linden in Veurne in de watten gelegd met een flinke portie Belgische frietjes. Ze hadden met hun mobiele friettent postgevat op het centrale plein achter het woonzorgcentrum en rond het middaguur lokte de bakgeur van vers gebakken frietjes het personeel naar buiten.

“Mijn moeder werkt zelf in de zorgsector en ik besef dus maar al te goed wat het zorgpersoneel deze dagen presteert”, zegt Kristof. “Die mensen werken zich allemaal te pletter en ze even verwennen met een portie frietjes vinden Peable en ik wel het minste wat we kunnen doen. Jaren geleden zijn we met ons frietkraam begonnen in Veurne, als bijberoep… Later ben ik naar Gent getrokken, de ‘hoofdstad’ van West-Vlaanderen, zeg maar, want daar heb je echt wel heel veel West-Vlamingen als klant.”

“Ondertussen ben ik teruggekeerd naar Veurne. Ik werk hier als bestuurder voor De Lijn. Ook daar zijn aanpassingen doorgevoerd door de coronacrisis. We werken nu volgens een beurtrol, want er zijn minder diensten. En voor ons bijberoep met ons frietkraam is ook alles stilgevallen. Anders zouden er evenementen, verjaardagsfeestjes, fuiven en kleine festivals op onze agenda staan, maar alles is afgelast. We keken er ook naar uit om op 18 maart op de vernieuwde markt in Veurne te staan, maar ook dat is in het water gevallen. Waarom zouden we dan ons gerief niet ter beschikking stellen van een goed doel, voor de mensen die dit momenteel het meeste verdienen? Daarom heb ik contact opgenomen met Guido Hoste, schepen van middenstand en sociale zaken. Hij vond mijn voorstel om vandaag een frietjeslunch weg te schenken aan het zorgpersoneel van Woonzorgcentrum Ter Linden een prima idee!”

Even later komt het personeel mondjesmaat naar buiten. Dat gebeurt afdeling per afdeling, verdieping per verdieping, zodat zo weinig mogelijk mensen bij elkaar staan. Even kunnen ze hun mondmasker afnemen… en geduldig staat iedereen in de rij, op voldoende afstand van elkaar, voor een portie friet met mayo of ketchup en wie er zin in heeft, krijgt er nog een frikadel bij.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier