Kristof Casier neemt stokje harmonie Sint-Cecilia over

Kristof Casier uit Wervik is de nieuwe dirigent van de harmonie. (foto CLY)
Redactie KW

Het jaarlijkse herfstconcert van harmonie Sint-Cecilia zal er dit keer iets anders uitzien. Letterlijk, want een nieuwe dirigent leidt de muziekvereniging naar muzikale hoogtepunten. Werviknaar Kristof Casier volgt Nicolaas Vierstraete op.

Na ruim tien jaar trouwe dienst bij de harmonie Sint-Cecilia wordt Nicolaas Vierstraete als dirigent opgevolgd door Kristof Casier. Kristof is afkomstig uit Wervik maar woont in Luingne. Beroepshalve is hij aan de slag als directeur van de basisschool De Kleine Prins in Menen. Zijn grote hobby is muziek. Als muzikant is hij actief in de harmonie van Wervik waar hij de tuba bespeelt en hij had ook een tijdje de leiding over de jeugdharmonie eveneens in Wervik.

Afstand

“In het deeltijds kunstonderwijs in Gent heb ik een vier jaar durende opleiding tot dirigent gevolgd”, vertelt Kristof. “Ik kwam Oostrozebeke op het spoor via het tijdschrift van Vlamo waarin ik een vacature voor de Oostrozebeekse muziekmaatschappij ontdekte. Ik heb me meteen kandidaat gesteld en mijn kandidatuur werd uiteindelijk in overweging genomen. Aanvankelijk heb ik getwijfeld of ik dit zou aanvaarden gezien de afstand naar Wervik maar uiteindelijk valt dit best mee. In een klein halfuurtje sta ik hier. Ik heb zoals dat gebruikelijk is een proefperiode doorlopen om uiteindelijk definitief te starten bij de harmonie Sint-Cecilia in juni.”

Ik tref hier een leuke groep muzikanten

Het is dus zeker niet tegen zijn zin dat hij de afstand Wervik-Oostrozebeke aflegt. “Ik tref hier een heel leuke groep van 52 muzikanten. Voor het komende herfstconcert moet ik slechts twee vervangingen doorvoeren. Voor de rest zijn we volledig en kunnen we een concert brengen op eigen kracht. Ik ontmoet hier een harmonie die op niveau is al zal ik naar de toekomst toe mijn eigen accenten leggen maar eerst wordt er verder gebouwd op het werk van vorige dirigent Nicolaas Vierstraete.”

Jubileum

Na het herfstconcert worden de repetities toegespitst op het jubileum van de harmonie dat eraan komt. In 2022 bestaat de harmonie Sint-Cecilia liefst 200 jaar en dat wordt extra muzikaal gevierd.”

Het herfstconcert kreeg de titel ‘’Overture to a New Age’ mee. Met die toepasselijke naam willen de muzikanten sprankels hoop verspreiden. Het vindt plaats op zaterdag 20 november om 20 uur in oc Mandelroos. Tickets kosten 8 euro in voorverkoop en 9 euro de avond zelf. 65-plussers betalen 7 euro en wie jonger dan 12 is kan gratis binnen. (JC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.