Kristof Callens, oud-cafébaas van ‘t Vlaams Huis, plots overleden

Kristof Callens voor zijn Vlaams Huis in Izegem. © foto Frank
Wouter Vander Stricht

Vandaag is Kristof Callens (45) overleden. De hulpdiensten troffen hem aan in zijn woning in de Abelestraat . De graag geziene Izegemnaar was jarenlang het gezicht van café ‘t Vlaams Huis. Ook zijn broer Jurgen verloor pas enkele jaren geleden het leven.

Kristof Callens stond maar liefst 27 jaar achter de toog van zijn Vlaams Huis op de Grote Markt in Izegem. Op 1 juli 2004 nam hij de zaak over van Pol Heldenbergh, maar Kristof werkte al van zijn 15de in het café. Het café werd van een bruine kroeg omgevormd tot een modern danscafé voor de jeugd. Daarvoor werd ook het pand van café De Pallieter ingepalmd.

Kristof Callens was een graaggezien figuur in Izegem.
Kristof Callens was een graaggezien figuur in Izegem.© STEFAAN BEEL

Drie jaar geleden, in juni 2017, liet hij de uitbating van het café over aan Thomas Vandenberghe. Maar Kristof bleef wel eigenaar van het gebouw. “Ik heb jarenlang roofbouw gepleegd op mijn lichaam”, verklaarde hij aan onze krant toen hij de fakkel doorgaf. Hij stak nu wel bij zijn collega’s in de horeca vaak nog een handje toe.

Kristof was ook de papa van drie dochters. Ook zijn broer Jurgen Callens stierf drie jaar geleden op eenzelfde wijze. Kristof heeft het overlijden van zijn broer nooit kunnen verwerken.

Vragen over zelfdoding? Je vindt een luisterend oor bij Tele-Onthaal (106 of www.tele-onthaal.be) of de Zelfmoordlijn (1813 of www.zelfmoordlijn.be)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.