Kristine De Vriese van Royals: “We pakken eerstdaags uit met een special over koningin Fabiola”

Redactie KW

Voor de redactie van Royals hier bij Roularta Media Group in Roeselare was het overlijden van koningin Fabiola vrijdagavond geen verrassing. Dat zegt ons Kristine De Vriese, hoofdredactrice van Royals.

“Wij wisten dat ze heel erg ziek was”, vertelt hoofdredactrice Kristine De Vriese. “De voorbije dagen ging het zelfs heel slecht met haar gezondheid. We wisten dat het overlijden nakend was.”

Volgende week pakt Royals uit met een special over het leven van koningin Fabiola. “Wij gaan die special van het weekend afwerken, zowel de Nederlandstalige als de Franstalige versie”, vertelt Kristine.

Persoonlijk heeft ze koningin Fabiola nooit gesproken. “Maar ik sprak de voorbije jaren meer dan eens met koningin Mathilde en er was een bijzondere band tussen haar en Fabiola. Dat is wel zeker.”

Erevoorzitterschap Koningin Elisabethwedstrijd

“Dit jaar heeft koningin Fabiola trouwens het erevoorzitterschap van de koningin Elisabethwedstrijd aan Mathilde doorgegeven. Ze had dat al veel vroeger willen doen. Ze was immers al van 2009 ziek. Maar pas dit jaar gaf ze dat dus door aan Mathilde. Omdat ze de koningin vertrouwde en wist dat het erevoorzitterschap daarmee in goede handen was. Het feit dat ze dat niet aan Paola heeft doorgegeven, zegt, denk ik, voldoende over haar verhouding met Paola en met Mathilde.”

Kristine De Vriese van Royals: “Het heeft er natuurlijk veel mee te maken dat zij en Boudewijn Filip haast als hun zoon beschouwden. En ze waren ook dolgelukkig toen Filip zich met Mathilde verloofde. Tussen koningin Fabiola en Mathilde heeft het ook meteen geklikt.”

(JG)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.