Krist en Rozette zetten een punt achter tearoom Isis in Izegem

Krist De Beuf en Rozette Devrieze, die 18 jaar restaurant Den Trog in Rumbeke runden en sinds acht jaar uitbaters waren van tearoom Isis in de Marktstraat, stoppen er eind dit jaar definitief mee. “De hoogste tijd om toch iets meer te genieten van elkaar en van het leven”, zeggen ze. “Maar eerst zoeken we nog een overnemer en hopelijk vinden we die vrij snel.” Met de zaak kan het volgens het koppel alle kanten uit. Als het een tearoom blijft, willen ze zelfs nog een tijdje meehelpen tot de nieuwe uitbaters gelanceerd zijn.

Krist en Rozette zoeken een overnemer voor tearoom Isis. (foto JCR) © (foto JCR)

Krist (64) en Rozette (62) starten hun horecacarrière in 1986 in ‘Chicken House’ in Ingelmunster waar ze kip en ribbetjes serveerden. “We waren toen de eersten die ribbetjes serveerden. Dat was werken tot 4 uur ‘s morgens! Er kwamen klanten van divers pluimage over de vloer: advocaten, meisjes van plezier, kunstenaars, vrachtwagenchauffeurs, de gewone man en vrouw…. We maakten in die nachtelijke uren ook heel wat mee met van die figuren uit het nachtleven.”

“Na twee jaar hielden we het daar voor bekeken, ook al omdat we er gerant waren en het nooit genoeg was voor onze baas. Dat we wel goed draaiden bewijst het feit dat er het jaar na ons zeven uitbaters waren in Chicken House…”

Den Trog

Krist en Rozette wilden zelfstandig zijn en startten met restaurant Den Trog op het Dorpsplein in Rumbeke.

“Het werd een succesverhaal succesverhaal . Na 18 jaar verkochten we het restaurant omdat het naar ons aanvoelen het moment was om te verkopen. We hadden vernomen dat een mevrouw uit Brussel, die eigenares was van café de Gently (Blasius) naast ons restaurant, van plan was haar eigendom te verkopen. Voor wie daar appartementen wilde bouwen was het nog interessanter als hij of zij ook Den Trog kon kopen. En wij wilden gewoon ook een keer iets anders doen.” De eerste halte was schoenen Vanluchene. “Na een jaar hield ik het daar voor bekeken en ging werken als poetsvrouw bij een dienstenchequebedrijf, iets wat ik heel graag deed”, zegt Rozette. “Daarna werkte Krist nog bij een beenhouwer-traiteur in Tielt. En algauw waren we allebei tijdens de weekends aan het werk op allerlei feesten van die beenhouwer-traiteur…”

Bloed

Na 5 jaar kregen Krist en Rozette de kans om tearoom Isis, die door bakker Eric Vandenbroucke opgestart werd, over te nemen.

“Het bloed kruipt waar het niet gaan kan en we wilden weer graag onze eigen zaak hebben. Lang twijfelden we niet. We hebben hier in die acht jaar in de Marktstraat een mooi klantenbestand opgebouwd.”

reizen

“Heel veel van onze Rumbeekse klanten zagen we terug in onze tearoom in Izegem. En heel wat klanten zien ons nu niet graag stoppen en zullen onder andere onze pannenkoeken missen.”

“Die beslissing is zeker geen ingeving van het moment. Twee jaar geleden beslisten we al om er na afzienbare tijd mee te stoppen en we bouwden de openingsuren af. We zijn sindsdien van maandag tot vrijdag alleen in de namiddag en op zaterdag de hele dag open.”

Heel veel van onze Rumbeekse klanten zagen we terug in onze tearoom

Krist en Rozette willen nu genieten van hun pensioen en van het leven.

“In de toekomst willen we vaak op reis gaan, niet voor een week maar voor meerdere weken. We willen meer tijd vrijmaken voor onze dochter Stefanie, schoonzoon Tom Seys en kleindochter Senna en lange wandelingen maken met onze hond Flavie.”

Meewerken

“Om die droom waar te maken moeten we eerst een overnemer voor onze tearoom vinden. Wie geïnteresseerd is, mag gerust eens binnenspringen in de zaak of een afspraak maken. Het moet ook niet noodzakelijk een tearoom blijven. Men kan er gerust een broodjeszaak, restaurant, brasserie of nog iets anders opstarten. Met wie de tearoom wil verderzetten willen we ook nog een tijdje meewerken om de nieuwe uitbater te lanceren.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.