Kris en Siska van B&B Au Bord de la Source lanceren enquête voor hun nieuwe ontbijtservice

© DM
Redactie KW

Heel wat Knokke-Heistenaars ontdekten al ‘Au Bord de la Source’, het bijzondere plekje van Kris Struyf en echtgenote Siska Willems in het pittoreske dorpje Soy. Nu willen Kris en Siska vanuit hun B&B een ontbijtservice opstarten voor vakantiegangers en inwoners uit de buurt. Ze vragen 5 minuutjes van uw tijd om hun vragenlijst in te vullen. Die is voor hen van onschatbare waarde.

Het minste wat men kan zeggen is dat Kris Struyf en Siska Willems de eer van Knokke-Heist in de Ardennen al jarenlang hoog houden. Vorig jaar wonnen ze met hun gastenverblijf ‘Au Bord de la Source’ de Ardennen-aflevering van het tv-programma ‘Met 4 in Bed’. Voor hun nieuwste aanwinst, woonwagen ‘Annabelle’, kregen ze voor de zomer van het Waalse Commissariaat van Toerisme een officiële erkenning als ‘hébergement insolite’. Hun woonwagen is één van de 18 eerste ‘insolites’ in Wallonië die deze erkenning kregen. De categorie ‘insolites’ werd in Wallonië in het leven geroepen om tegemoet te komen aan de nood om zo’n buitengewone overnachtingsplaatsen een officieel label te kunnen toekennen omwille van hun originaliteit, kwaliteit, comfort en veiligheid.

Straks pakken Kris en Siska uit met een nieuwigheid en gaan ze een ontbijtservice starten. Daarvoor willen ze eerst ons oordeel en vragen om een vragenlijst in te vullen. “Eigenlijk kwamen onze buren aankloppen met de vraag of we een ontbijtservice kunnen leveren”, vertelt Siska. “Voor de gasten in onze woonwagen serveren we een ontbijtmand. Iets wat blijkbaar niet onopgemerkt is gebleven. Uitbaters van vakantiewoningen in Erezée contacteerden ons, omdat dat ze elk weekend grote groepen ontvangen in hun vakantiehuizen. Ze vroegen ons het ontbijt te leveren voor hun gasten. Omdat we niet over één nacht ijs willen gaan, legden we ons oor te luisteren bij het Waalse Kreajob waar we momenteel een opleiding marketing, communicatie, financiering volgen. Een van onze opdrachten is het doen van een marktonderzoek en peilen of er voldoende interesse is voor een ontbijtservice in Erezée en omgeving.”

Lokale producten

“Ons plan is om een ontbijt me lokale producten te serveren. Het is de bedoeling om samen te werken met de plaatselijke bakker, met kaasboeren, charcuterie van een Waalse beenhouwer te serveren, yoghurt met vers gesneden fruit, als we een goede oogst hebben dan maken we het fruitsap zelf net als onze confituur. Er is een Vlaamse en een Waalse vragenlijst. De vragenlijst is van essentieel belang, want er blijken nogal wat verschillen te zijn tussen Waalse en Vlaamse ontbijtgewoontes en wensen. Vlamingen zijn zot van pistolets, Walen willen croissants. De Walen willen geen charcuterie bij het ontbijt, Vlamingen wel. Op kaas is dan weer iedereen verzot. De prijs die we gaan vragen, gaat blijken uit het marktonderzoek. Maar we willen verschillende types van ontbijten serveren: van een standaard ontbijt en een kinderontbijt tot een luxe ontbijt. Zoals je zal lezen richten we ons met onze enquête naar toeristen en vakantiegangers die soms of regelmatig verblijven in een vakantiewoning in de buurt van onze B&B in Soy.” (Dirk Meulders)

Info: Om representatief te zijn, moet de enquête door minstens 300 personen ingevuld worden. https://forms.gle/BNnuPk6YZaQvtnz59

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier