Kris Declercq aangeslagen na overlijden dokter Willem Stockman: “Man uit de duizend”

Zaterdag 4 mei is dokter Willem Stockman op 52-jarige leeftijd overleden. Hij was een van de stuwende krachten achter de eengemaakte spoedafdeling in Roeselare. Hij werd vorig jaar nog verkozen tot Persoonlijkheid van het Jaar tijdens de Roeselare Awards.

Willem Stockman zette zich onder meer in voor de eengemaakte spoedafdeling in Roeselare. © STEFAAN BEEL

Dokter Willem Stockman is zaterdag 4 mei plots overleden, hij werd 52. Willem Stockman werd in 1966 geboren op de plaats waar hij jarenlang aan het werk was, het Heilig Hartziekenhuis. Hij was getrouwd en laat vijf kinderen na.

Willem was een geboren en getogen Roeselarenaar. Hij was leider bij de KSA, waar hij onder meer burgemeester Kris Declercq onder zijn hoede had, en schopte het later tot praeses aan de KU Leuven. Zijn vader was arts-anesthesist, een richting die hij zelf ook uitging. Uiteindelijk startte hij in 1997 aan het Heilig Hartziekenhuis als anesthesist. Hij belandde op de spoedafdeling en was een van de stuwende krachten achter de eengemaakte spoedafdeling van het Heilig Hartziekenhuis en het Stedelijk Ziekenhuis, nu AZ Delta.

Hij stond altijd klaar voor een uitdaging en was ook sportief erg actief. Zo liep hij een flink aantal marathons. Al zorgde een gebroken knieschijf ervoor dat sporten een tijdlang erg moeilijk ging.

Voor zijn inzet werd hij in januari 2018 bekroond tot Persoonlijkheid van het Jaar op de Roeselare Awards.

De uitvaartdienst vindt plaats in de decanale Sint-Michielskerk in Roeselare op donderdag 9 mei 2019 om 10.30 uur.

Burgemeester Kris Declercq : “Dokter in de breedste zin van het woord”

Kris Declercq aangeslagen na overlijden dokter Willem Stockman:
© STEFAAN BEEL

“Het bericht van het plotse overlijden van dokter Willem Stockman kwam bij me aan als een donderslag bij heldere hemel”, stelt de Roeselaarse burgemeester Kris Declercq in een eerste reactie. “Ik heb de man leren kennen bij de KSA, waar hij leider was. Uit die tijd herinner ik me nog de pretlichtjes in zijn ogen… Het toeval wil overigens dat we elkaar heel recent nog ontmoet hebben op een bijeenkomst rond 90 jaar KSA Rumbeke in Westouter en daar samen uitgebreid herinneringen hebben zitten ophalen aan die leuke tijd van toen. Willem en ik zijn overigens beiden ook preses geweest van de studentenclub aan de KULAK.”

“Voor mij is Willem Stockman echt wel een dokter geweest in de breedste zin van het woord: niet alleen bekommerd om het lichamelijk welzijn van de patiënt, maar ook om zijn geestelijke gezondheid. Hij was ook iemand die in alle omstandigheden rustig en nuchter bleef. En het was ook met die ingesteldheid dat hij naar de fusie van de beide Roeselaarse ziekenhuizen keek, en ook zelf keihard zijn schouders heeft gezet onder de totstandkoming van AZ Delta. Voor mij was hij een man uit de duizend, waar de stad Roeselare terecht fier mag op zijn. Het was dan ook meer dan terecht hij begin vorig jaar werd uitgeroepen tot Roeselaarse Persoonlijkheid van het Jaar.”

(TD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.