Kringwinkel ’t Rad bouwt nestkastjes voor Dikketruiendag

Op dinsdag 11 februari is het opnieuw Dikketruiendag, een initiatief van de Vlaamse Overheid om de klimaatproblematiek onder de aandacht brengen. In Kringwinkel ’t Rad in Ruddervoorde gaat de verwarming een graadje lager werken de jongeren van VTI en KTA zelf de handen uit de mouwen, via de bouw van insectenhotels en nestkastjes uit gerecupereerd materiaal.

Nickt Maes, Axl Bosmans, Kiany Van Bever en Jasper De Baets. © GST

“Door allerhande acties, denk maar aan het klimaatspijbelen van Greta Thunberg of Anuna De Wever, zijn jongeren vandaag erg vertrouwd met de klimaatproblematiek”, zegt Nicky Maes, verantwoordelijke Leren en Werken. “Als Kringwinkel willen we jongeren leren dat ze ook zelf concrete stappen kunnen zetten om ons leefmilieu te verbeteren. We doen dit via vorming en via concrete acties zoals vandaag. We zijn fier dat we samen met onze medewerkers jongeren kunnen sensibiliseren om zorg te dragen voor het milieu.”

Met gerecupereerd materiaal aan de slag

Voor de jongeren is er toch een wezenlijk verschil tussen het werken op school en hier in de kringwinkel. “We werken hier met gerecupereerd materiaal. Zaken die we buiten vinden en soms zelfs afval. In school is er meestal veel nieuw materiaal voor handen”, vertelt Axl Bosmans van het VTI. De deelname aan Dikketruiendag maakt deel uit van een actieplan, dat Kringwinkel ’t Rad in het kader van Het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO) heeft opgemaakt. Doel daarvan is resultaatgericht en continu optimaliserend aan duurzaam ondernemen te werken. (GST)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.