Krijgt Veurne er in 2019 twee extra gemeenteraadsleden bij?

De nieuwe inwoners brachten een gegidst bezoek aan de Grote Markt. © MF
Matthias Feyen
Matthias Feyen Redactie KW

Zaterdagmiddag kregen de nieuwe inwoners van Veurne en deelgemeenten een officiële ontvangst door het stadsbestuur. Burgemeester Roose liet weten dat het bevolkingsaantal in de lift zit.

Op zaterdag 23 april om 15 uur werden de nieuwe inwoners van Veurne onthaald in het stadskantoor de Seylsteen op de Sint-Denisplaats. Na een verwelkoming door burgemeester Peter Roose kregen de inwoners een promotiefilmpje van de stad te zien. De aanwezigen kregen ook het mooiste van deelgemeenten Avekapelle, Booitshoeke, Bulskamp, De Moeren, Eggewaartskapelle, Houtem, Steenkerke, Vinkem, Wulveringem en Zoutenaaie voorgeschoteld.

Daarna stond een kennismaking met de stadsdiensten de Seylsteen op het programma, gevolgd door een toeristisch-cultureel bezoek aan het stadhuis en het bezoekerscentrum op de Grote Markt. Een receptie met streekspecialiteiten sloot de middag af. De nieuwe inwoners genoten onder andere van potjesvlees, hoevekaas en de Veurnse meringuetaart. Ook een degustatie van het lokale biertje Boeteling kon niet ontbreken. Met een goodiebag vol kortingsbonnen en andere waardebonnen van plaatselijke handelaars gingen de nieuwkomers naar huis.

Streven naar 12.000 inwoners

Het inwonersaantal van Veurne zat de voorbije twaalf maanden in de lift. Op 21 maart 2016 telde Veurne 11.696 inwoners. Ruim 8.600 inwoners wonen in het centrum. Deelgemeente Zoutenaaie telt 22 inwoners, gevolgd door Booitshoeke (98) als we de lijst van onder naar boven bekijken. “Als we het aantal verhuisde en overleden inwoners samentellen met de nieuwe inwoners, dan komen we tot een positief saldo van 130 Veurnaars meer het voorbije jaar“, liet burgemeester Peter Roose (Veurne Plus) weten.

Burgemeester Peter Roose (Veurne Plus) gaf uitleg in stadskantoor de Seylsteen.
Burgemeester Peter Roose (Veurne Plus) gaf uitleg in stadskantoor de Seylsteen.© MF

“Het is de ambitie van deze coalitie om boven de 12.000 inwoners te komen tegen de volgende gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2018. In dat geval komen er twee gemeenteraadsleden bij, wat in totaal zou neerkomen op 23 raadsleden. Het aantal schepenen zou evenwel op 5 blijven”, aldus nog de burgemeester.

(MF)

Reacties en getuigenissen van de nieuwe inwoners in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust, van vrijdag 29 april 2016.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.