Krijgt Tielt eigen stadsapp?

© Pixabay
© Pixabay
Redactie KW

Heel wat steden en gemeenten ontwikkelden al een stadsapp. Nu ligt ook in Tielt het voorstel op tafel op een app te creëren. De maatschappij evolueert enorm op vlak van digitalisering en volgens raadslid Henk Mauws (N-VA/Open Vld) mag en kan ook Tielt niet achterblijven.

De coronapandemie houdt de mensen binnenshuis en zorgt voor een enorme digitale versnelling. In deze onzekere tijden verlangen inwoners naar snelle informatie en de mogelijkheid om administratieve zaken van thuis te kunnen doen. De traditionele laptop of PC wordt steeds meer vervangen door de smartphone.

Heel wat grote steden, maar ook gemeenten ontwikkelden al een stadsapp die aan de noden tegemoetkomt. De mogelijkheden van zo’n app zijn zeer uitgebreid en gevarieerd. Van een evenementenkalender tot ticketing voor cultuur en sport. Maar ook toeristische trekpleisters en hinder voor wegenwerken zitten in een stadsapp.

Volgens gemeenteraadslid Henk Mauws moet Tielt snel op de digitale trein springen. “Als centrumstad kan Tielt niet achterblijven en er moet dan ook dringend werk worden gemaakt van de ontwikkeling van een city-app op maat van onze stad. Met de nodige inspanningen kunnen we misschien nog net mee op de laatste wagon. Langer wachten betekent dat we wellicht hopeloos te laat komen.” (JD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.