Krijgt Delfine Persoon toch rematch tegen Katie Taylor?

De befaamde wedstrijd tussen Delfine Persoon en Katie Taylor vorig jaar in juni. (Foto Belga) © belga
Redactie KW

De veelbesproken boksmatch tussen Delfine Persoon en Katie Taylor zindert na meer dan een jaar nog na. In Ierse media wordt nu de kans hoog ingeschat dat we deze zomer nog een rematch krijgen. Zonder publiek evenwel.

Zou het er dan toch van komen? De kans is niet onbestaande, als we de Ierse media mogen geloven. Eddie Hearn, de manager van Katie Taylor, liet een paar dagen geleden uitschijnen dat een rematch wel realistisch is. Meer nog: er werd zelfs een officieel voorstel uitgewerkt en doorgestuurd.

De boksmatch tussen Taylor en Persoon is er eentje voor de geschiedenisboeken, maar vooral de zwarte pagina’s. Vorig jaar, begin juni, stond de bokswereld in rep en roer toen twee kamprechters Taylor licht het voordeel gaven, terwijl Persoon overduidelijk de sterkste was. Er werden heel veel vragen gesteld bij die beslissing, maar antwoorden kwamen er niet. Persoon kreeg een figuurlijke klap, maar sloot een rematch niet uit. Taylor daarentegen hield altijd wat de boot af. Tot nu.

De rematch komt er vooral uit financieel eigenbelang. Katie Taylor zou oorspronkelijk boksen tegen Amanda Serrano uit Brooklyn. Maar nu zou het toch wel eens Persoon kunnen worden. Filiep Tampere liet in de grootste Ierse krant optekenen dat Eddie Hearn met hen heeft contact opgenomen. “Momenteel zijn we het aan het bekijken”, klonk het in de Independent. Hij kon wel bevestigen dat er 150.000 euro voor de wedstrijd werd geboden. Waarschijnlijk zal hij dat bod niet aanvaarden, ook al omdat in de wandelgangen vernomen werd dat Serrano iets van 300.000 euro zou krijgen voor een gevecht. Taylor zou er zelfs een drievoud aan verdienen. Alleen wilde het bedrijf van Hearn dat bedrag voor Serrano flink naar beneden halen, waardoor Serrano nu dreigt af te haken. Het minderen van het bedrag komt er omdat bij de eerste besprekingen het kamp voor een publiek van 15.000 man zou beslecht worden. Nu dat niet mogelijk is, zijn de inkomsten dus zo goed als onbestaande en werd dat bedrag gehalveerd. Dus is de kans bijzonder groot dat Serrano afhaakt. Ook mogelijk is dat het gesprek met Persoon nu gebruikt wordt om de stroef verlopende onderhandelingen met Serrano nieuw leven in te blazen.

Als de kamp met Persoon er komt, dan wordt die waarschijnlijk beslecht op 15 augustus in het Verenigd Koninkrijk. Daarvoor zou er een speciale arena gebouwd worden op het buitenverblijf van Hearn in Essex.

Zowel Tampere als Persoon zijn momenteel niet bereikbaar voor een reactie. Nu de Olympische Spelen niet doorgaan, is de kans niet onbestaande dat Persoon de handschoen opneemt. Wordt vervolgd dus…

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier