KRC Waregem krijgt nieuw kleedkamercomplex

Een 3D-beeld met het zicht op het nieuwe inkomblok. © gf
Redactie KW

De gemeenteraad keurde in de zitting van dinsdag 7 februari het ontwerp voor de nieuwe kleedkamers van voetbalclub KRC Waregem goed. Er was dringend nood aan een nieuwbouw voor de ongeveer 540 leden van de Rassing. De werken starten op het einde van dit seizoen.

Het goedgekeurde ontwerp omvat het bouwen van een nieuw volume, achter de tribune, waar momenteel enkele containers staan. “Tussen de kantine en de bestaande kleedkamers komen er acht kleedkamers, twee scheidsrechters-kleedkamers en een ontvangst/secretariaatsruimte. Er komt een verbinding tussen de acht nieuwe en vier bestaande kleedkamers. Die laatste worden ook van nieuwe technieken en plafonds voorzien”, meldt stad Waregem.

Energiezuinige maatregelen

“Daarnaast wordt onder de tribune de bestaande stookplaats vernieuwd en wordt er een nieuw sanitair blok voorzien dat bij de kleedkamers hoort. Bij deze werken wordt ook maximaal ingezet op energiezuinige maatregelen. Tegen de bestaande inkom van de kantine wordt dan weer een nieuw volume gebouwd met daarin een nieuwe inkom en nieuw sanitair. Het bestaande, verouderde sanitair van de kantine kan dan ook weggenomen worden, zodat er extra ruimte in de kantine komt.”

Het project betekent een investering van ruim 1 miljoen euro. De werken starten op het einde van dit seizoen en tegen de start van het seizoen 2023-2024 zouden de bestaande kleedkamers weer gebruiksklaar moeten zijn en zouden de afbraak- en grondwerken afgewerkt moeten zijn.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier