KRC Bissegem steunt stickerverkoop van de afvalophalers

De jeugdspelertjes van KRC Bissegem gingen mee de baan op om stickers te verkopen. (foto EDB)
Els Deleu
Els Deleu Medewerker KW

Team afvalophaling van de stad Kortrijk verkoopt stickers ten voordele van de ALS-liga in het kader van de Warmste Week. Ook de jeugdvoetballers van KRC Bissegem steunen de actie en helpen mee verkopen.

“Omdat we met de afvalophalers onze spieren dagdagelijks nodig hebben, vonden we de ALS-liga een passend doel om te steunen. Wij sleuren en gebruiken onze spieren hard, en vinden dat zo vanzelfsprekend. Maar mensen met de progressieve ziekte ALS, waarbij de motorische zenuwcellen wegvallen en verlamming optreedt, worden geconfronteerd met het feit dat ze alle dagen iets minder kunnen”, aldus Nino Vandevenne, ploegchef van team huisvuil. Nino maakte de ziekte van dichtbij mee toen een goede vriend er aan overleed. Ook een collega is aan ALS overleden.

Stickervel

“Tijdens de week van de afvalophaler krijgt iedereen een stickerblad met stickers voor op de huisvuilzak. Daar borduurden we op verder. Marianne Verleye van de dienst Communicatie in Kortrijk was de gangmaker”, vervolgt Nino.

Voor de actie worden ludieke stickervellen verkocht. Nino: “Deze kunnen wekelijks op de huisvuilzak gekleefd worden. Voor de afvalophaler betekent dit een steuntje in de rug en een warm gevoel, en je steunt er ook een goed doel mee.” Er werden 3.000 stickervellen gedrukt. “We vragen om zeker nog een sticker over te houden voor tijdens de Warmste Week. Dat doet onze ophalers heel veel goed en toont appreciatie voor hun werk”, besluit Nino.

Een stickervel kost 5 euro. “Hiervoor krijg je vijf stickers met teksten die beginnen met ALS…, gevolgd door ‘het is geen kattenpis’, ‘het kan ons een zak schelen’, ‘het is ons een zak waard’, ‘het is verdomd mis’ en ‘mijn spieren voor jouw spieren’. De ALS-liga vindt het alvast een mooi initiatief en kijkt wat er verder mee kan gedaan worden.

In kantine

Doordat Nino trainer is bij de jeugd van KRC Bissegem konden ook de jeugdvoetballers warm gemaakt worden om stickers te verkopen. De stickervellen zijn te verkrijgen in de kantine en in de chalet van KRC Bissegem, in de oc’s en ook de afvalophalers hebben er altijd bij. (EDB)