Krak van Wingene: “Bij Ketfoot-plus wordt elk kind opgenomen in een warm nest”

Koen Vandoorn is sinds een viertal jaar trainer bij Ketfoot-plus. © (foto NS)
Redactie KW

Koen Vandoorn, de kersverse Krak van Wingene, is een sociaal en goedlachs persoon. Hij komt graag onder de mensen en heeft een luisterend oor. Mensen helpen die het nodig hebben, is zijn levensmotto. Hij staat graag op de planken bij de Totetrekkers en geniet van een streepje humor. De hechte voetbalploeg Ketfoot-plus waar hij trainer is, ligt hem nauw aan het hart.

Koen was heel verwonderd toen hij vernam dat hij genomineerd werd om deel te nemen aan de Krak-wedstrijd. Hij is nog meer verbaasd dat hij daadwerkelijk de Krak van zijn gemeente geworden is. Dat geeft hem heel veel voldoening. Het vrijwilligerswerk is een deel van zijn leven.

Winnen of verliezen is niet belangrijk

“Ik ben een actief iemand en sta optimistisch in het leven. Dat optimisme probeer ik over te brengen naar mijn medemens. De voetbalploeg Ketfoot-plus laat mij niet onberoerd. Ik ben geruime tijd actief bij KVC Wingene en sinds een viertal jaar ben ik trainer bij Ketfoot-plus. Ik zie dit als een leuke voetbalploeg voor alle kinderen, die om een of andere reden niet kunnen meespelen bij een gewone voetbalploeg. Bij Ketfoot-plus zijn ze meer dan welkom. Ieder kind wordt opgenomen in een warm nest en een toffe voetbalfamilie. Ze voelen dat ze erbij horen en krijgen opnieuw zelfvertrouwen. De trainingen zijn aangenaam en verlopen op maat van het kind. Winnen of verliezen is niet belangrijk, kameraadschap primeert. Ik beleefde al veel aangrijpende momenten en krijg enorm veel dankbaarheid. Ik zet mij dan ook gratis in bij Ketfoot-plus. Ik doe dit voor kinderen die hulp zoeken en zo ook krijgen.”

Toneel en muziek

Koen is ook een getalenteerd toneelspeler. Hij komt spontaan uit de hoek en proeft graag van het toneelgebeuren. “Ik ben reeds 24 jaar speler bij de toneelkring De Totetrekkers. Ik ben verzot op komische stukken. Tijdens die periode nam ik ook drie keer de taak van regisseur op mij. Binnen twee jaar zal ik opnieuw regisseren en zal je mij ook op de planken zien staan. Ik mag fier zijn dat ik bij het toneelgezelschap hoor. Het is een toffe bende en wij zijn allemaal vrienden. Mijn vrouw Sandy en zoon Jordy zijn ook actief bij De Totetrekkers. Ik heb het gevoel dat mijn zoon ooit nog het podium zal betreden. Bij De Leutemakers in Harelbeke ben ik trouwens regisseur.”

Vroeger ook lid van de fanfare

“Vroeger was ik ook actief binnen de fanfare Sint-Cecilia in de gemeente. Ik volgde notenleer en deed aan slagwerk maar ben gestopt door tijdsgebrek. De muzikaliteit zit nog altijd in mij en het kriebelt om opnieuw muziek te spelen, om met mijn voet mee te tikken op de maat van de muziek en te genieten van de mooie klanken, maar voorlopig is dit nog niet aan de orde. Naast mijn rijkgevuld leven heb ik nog tal van toekomstplannen”, besluit Koen tevreden. (NS)


BIO

Koen Vandoorn


PRIVE

Koen Vandoorn is 50 jaar en gehuwd met Sandy Quintyn. Ze wonen in de Yzerbergstraat in Zwevezele en dit samen met hun enige zoon Jordy.


LOOPBAAN

Koen is tewerkgesteld bij matrijzenbouw Extrumat in Pittem. Hij is er matrijzenbouwer en vervult het paswerk als dagelijkse taak.


VRIJE TIJD

Koen is een druk bezet persoon. Hij is actief bij het toneelgezelschap De Totetrekkers waar hij op de planken staat en ook af en toe instaat voor de regie. Hij is regisseur bij De Leutemakers in Harelbeke. Daarnaast is hij trainer bij Ketfood-plus en scheidsrechter bij KVC Wingene en bij voetbalbond KBVB.


“Levensloop tegen kanker in eigen gemeente organiseren”

Voel jij jezelf als een echte Krak bij alles wat je doet?

“Ik voel mij niet echt een Krak, dat geef ik eerlijk toe. Ik weet wel dat ik heel veel doe en actief in de weer ben. Mensen helpen, is iets moois. Echte Kraks zijn personen die mensen in nood helpen. Zoals de brandweer, dokters, verpleegkundigen en noem maar op. Dat neemt niet weg dat ik fier ben op het resultaat.”

Hoe staan je gezinsleden tegenover je bedrijvigheid?

“Ik geef toe dat het soms wat schipperen met de tijd is, om alle afspraken goed na te komen. Soms denk ik dat ik wat te veel hooi op mijn vork neem. Toch kan ik dit alles moeilijk missen. Gelukkig heb ik met Sandy een supergoede vrouw die mij steunt. Ook mijn zoon Jordy helpt waar nodig. Zonder hen zou dit alles niet lukken.”

Sta je open voor nieuwe uitdagingen?

“Ik heb inderdaad toekomstplannen. Bij mijn toneelvrienden is An Kerckaert op 47-jarige leeftijd overleden aan leukemie. Ter ere van haar hielp ik samen met mijn gezinsleden en de toneelvrienden mee aan de actie Levensloop in Koksijde. Ik wil een soortgelijke Levensloop tegen kanker organiseren in mijn eigen gemeente. De reacties zijn alvast veelbelovend. Hopelijk wordt die uitdaging werkelijkheid.”


Lees de verhalen van alle Kraks van West-Vlaanderen op www.kw.be/krak2019