Krak van Middelkerke: “Ik draag graag bij tot het geluk van anderen”

Peter Maes en zijn echtgenote Martine Muylle. © LC
Paul Bruneel

Er vindt geen evenement plaats in Middelkerke of Peter Maes is er bij betrokken. Dat is niet enkel zo door zijn job bij de dienst Evenementen van de gemeente Middelkerke, maar omdat zowat al zijn vrije tijd gaat naar het organiseren van of meewerken aan evenementen in de gemeente. Sfeer en gezelligheid staan hoog aangeschreven bij deze sympathieke Krak.

25 jaar al is Peter Maes als betrokken bij alles wat georganiseerd wordt op toeristisch vlak in de gemeente en al jaren werkt hij mee aan tal van andere evenementen. “Eigenlijk liggen mijn job en mijn hobby niet ver uit elkaar. Ik ben graag bij de mensen en ik werk graag mee aan de opbouw van iets. Als je dan het resultaat ziet en er is sfeer en gezelligheid, dan doet dat deugd. Op die manier draag je ook een beetje bij tot het geluk van andere mensen” zegt Peter Mae. Deze zin typeert hem: altijd klaar staan voor alles en iedereen.

Samen met zijn partner Martine Muylle heeft Peter een hondentrimsalon aan het Oudstrijdersplein in Middelkerke en daar ligt meteen ook de link naar de handelaarsbond van Middelkerke. Peter is er bestuurslid en een vereniging die zo’n bestuurslid in de rangen heeft weer dat er vooruitgang moet worden geboekt.

Handelsbeurs

“Na jaren hebben we vorig jaar in Middelkerke weer een handelsbeurs opgestart en het is meteen een succes geworden. Onze leden, momenteel zijn er 80, krijgen als eerste de gelegenheid om deel te nemen, daarna komen de andere plaatselijke handelaars en als er dan nog plaatsen vrij zijn, kunnen die ingenomen worden door niet-Middelkerkenaars. De handelsbeurs is zo’n beetje de opvolger van Allure en dit jaar zijn we al aan uitbreiding toe. We willen alles attractiever maken en op die manier nog meer bezoekers aantrekken.” zegt Peter.

Met de handelaarsbond organiseert hij ook een Paasactie en de Santa Run die dit jaar 350 lopende kerstmannen lokte. Sinds 2006 is hij ook de man die het VIP-dorp voor de Super Prestige Cylocross inricht. “Renners zie ik niet veel en ik heb daar ook geen behoefte aan. Als mijn werk maar in orde is, dat is het allerbelangrijkste”.

Aan zijn job houdt hij prachtige herinneringen over. “De Zomerhit in Middelkerke was een van de toppers, zowel bij de opbouw als tijdens het evenement en nadien was er altijd een leuke sfeer. Een van de evenementen die ik nooit zal vergeten was dat rond 50 jaar casino. Niet alleen omdat er toen zoveel artiesten bijeen waren, maar vooral herinner ik mij het moment dat iedereen buiten op het Epernayplein stond voor de foto en er plots een enorme storm opstak. Alles waaide weg en iedereen vluchtte naar binnen, nooit gezien” aldus Peter.

“Mijn wensen voor dit jaar? Ik hoop dat we nog meer leden kunnen aantrekken bij de handelaarsbond en ik hoop dat Anderlecht alsnog kampioen wordt dit seizen” lacht Peter. “Verder ben ik heel tevreden met alles en de vele positieve reacties die ik kreeg bij mijn nominatie. Ik wil ook iedereen danken die gestemd heeft voor mij. Het mooiste kwam van mijn vrouwtje Martine. Zij zei het leuk te vinden om een Krak in huis te hebben.”

“Graag eens naar de Cup Final in Engeland”

Had je verwacht om Krak te worden?

“Eerlijk? Ik had zelfs niet verwacht om genomineerd te worden, laat staan dat ik als laureaat uit de bus zou komen. Na een tijdje beginnen mensen je er over aan te spreken en krijg je er meer zin in en begin je te beseffen dat dit eigenlijk wel iets betekent. Ik probeer om wat ik doe altijd goed te doen en je krijgt daar niet altijd erkenning voor. Ik vind dat trouwens ook niet nodig, maar ik beschouw deze titel wel als een toffe erkenning.”

Cyclocross of voetbal?

“Vroeger was ik gek van voetbal, maar voetbal is veel veranderd in de loop der jaren. De sfeer tijdens een cyclocrosswedstrijd is helemaal anders, het is leuk en zeker niet vijandig. Geef mij maar cyclocross.”

Wat is je ultieme droom?

“Een ultieme droom heb ik niet, ik neem alles zoals het komt en ben tevreden met alles waar ik mee bezig ben. Maar als ik dan toch iets moet kiezen zou ik toch graag eens de finale van de voetbalcup in Engeland mee beleven.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.