Krak van Maldegem: “Maldegem heeft nog veel groeipotentieel”

Tim Smolders is afkomstig uit Geel maar voelt zich naar eigen zeggen 100 procent Maldegemnaar. © Davy Coghe
Redactie KW

Tim Smolders (38) staat niet op barricades om zijn mening te verkondigen maar hij komt wel sterk uit de hoek voor kinderen en zwakkeren in de maatschappij. Als laureaat van de Krak wil hij echter niet zweven. “Ik heb als ex-voetbalprof nooit de échte wereld uit het oog verloren”, zegt Tim.

“Ik was al gecharmeerd dat KW bij de nominaties van de kandidaten voor De Krak aan mij had gedacht. Dat ik tot Krak verkozen wordt, bewijst dat de inwoners van Maldegem waarderen wat ik, die afkomstig ben van Geel, doe voor de gemeenschap”, opent Tim Smolders.

Ondanks zijn drukke agenda maakt Tim graag tijd voor zijn medemens. “Als profvoetballer kwam ik tot voor enkele jaren in een wereld van glitter en glamour terecht”, gaat de ex-speler van onder andere Club Brugge en Cercle Brugge verder. “Ik heb in die wereld echter nooit uit het oog verloren dat er veel mensen zijn die het met veel minder moeten doen. Daarom heb ik op vrij jonge leeftijd het peterschap van vzw Belvosu aanvaard. Die vereniging zet zich in voor kinderen in Suriname en wil ze een betere toekomst geven.”

De Doorzetters

Een aantal jaar geleden kwam Tim ook in contact met wielerclub De Doorzetters. De vereniging bestaat uit mensen die zelf kanker hebben of familie hebben met de ziekte. In de loop van het jaar organiseert De Doorzetters verschillende activiteiten om geld in te zamelen voor de 1.000 km van Kom op Tegen Kanker.

“Toen ik die inzet van die mensen zag, bij zowel het organiseren van als het fietsen, heb ik geen moment getwijfeld om deze te ondersteunen als peter. Ik nam al deel aan de 1.000 km van KOTK. Hoewel ik minder tijd heb om te trainen probeer ik altijd aanwezig te zijn op de activiteiten van De Doorzetters.”

Als assistent-trainer van de U19 van de nationale voetbalploeg is Tim op de hoogte van de belangrijkste initiatieven bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond. Zijn waardering voor Piet den Boer, die jaarlijks een voetbaltornooi voor mensen met een beperking organiseert, is dan ook heel groot. “Vorig jaar kon de Belgische Voetbalbond op de medewerking rekenen van de gemeente Maldegem en KSK Maldegem om het jaarlijks Kick-Offtornooi te organiseren. KSK Maldegem heeft daar prachtig organisatorisch werk geleverd en ik ben er trots op dat ik er als Maldegemnaar heb mogen aan meewerken. Als extraatje kwam ik met de nationale U19 op bezoek.”

Levensles

“Om meer dan 900 mensen (tussen 6 en 60 jaar, red.) een dag wedstrijdjes te laten spelen, is er een strakke planning nodig. Toch ging het er ontspannen aan toe en was het een plezier om te zien hoe gelukkig de mensen waren dat ze in ploegverband konden sporten. Zij hebben ons en de honderden supporters een levensles gegeven. Zij lieten zien dat het de kleine dingen zijn die het leven van gelukkig maken..”

Tim voelt zich 100 procent Maldegemnaar. “Ik ben ervan overtuigd dat Maldegem op zowel sportief, cultureel, als economisch vlak nog veel groeimogelijkheden heeft. Het is aan ons inwoners om de handen in elkaar te slaan.” (LV)

Bio Tim Smolders

Prive

Tim Smolders (38) woont met zijn echtgenote Lies Maes en hun twee kinderen in de Butswervestraat in Maldegem.

Loopbaan

Tim verzamelde is sportmanager, vastgoedmakelaar, financieel begeleider van topsporters en voetbaltrainer. Hij is trainer van de U19 Rode Duivels en voetbalanalist.

Vrije Tijd

Tim is fervent supporter van zijn dochters. Die spelen beide volleybal bij JEVO Maldegem. Af en toe speelt Tim nog een partijtje voetbal met vrienden. Hij heeft ook padel ontdekt. Daarvoor trekt hij naar de terreinen van TC ‘t Lobbeke.

Zijn er nog plannen voor de nabije en verdere toekomst?

“Alleen kan je weinig bereiken. Het moet van samenwerking komen. Op korte termijn zet ik mij in Sijsele mee in voor de organisatie van Miles voor Smiles. De Doorzetters kunnen rekenen op een deeltje van de opbrengst van die organisatie. Op langere termijn wil ik op sportief vlak nog iets betekenen voor de gemeente Maldegem. Ook daarvoor heb ik medewerking nodig. Die medewerking zal moeten komen van de gemeente en van sportief Maldegem.”

Hoe reageerden je vrienden op jouw Kraknominatie?

“Van zodra de namen van de kandidaten bekend waren, regende het positieve reacties. Iedereen beloofde om voor mij te stemmen en voor mij reclame te maken. Het resultaat is duidelijk. Ik ben er zeker van dat er opnieuw een storm van reacties komt als de vrienden zien dat ik de Krak ben.”

Word je nog veel gevraagd om acte de présences te doen?

“Hoe verder mijn voetbalcarrière achter mij ligt, hoe minder. Ik ben er ook niet direct rouwig om. Ik lijd nu een ander, intenser, leven en ik geniet ervan.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.