Krak van Koekelare: “Ik sta net na Michelle Obama in de top tien”

Delphine Steelandt, met zoontje Marcel en partner Bert. © foto Coghe

Met 38,25 procent van de stemmen is Fitmom Delphine Steelandt de onbetwiste Krak van Koekelare. De Koekelaarse scheert met haar twee boeken #FitMom en #Fitbody hoge toppen. Vandaag staat ze met haar tweede boek op plaats twee in de top tien van Standaard Boekhandel. Enkel Michelle Obama doet beter. “Dit had ik echt nooit durven dromen.”

Ze viel nog maar net in de prijzen tijdens de uitreiking van de cultuurprijzen in Koekelare, of Delphine Steelandt mag al een tweede prijs in ontvangst nemen. De Koekelaarse fitmom is nu ook dé Krak van haar gemeente.

“Ik had het eerlijk gezegd echt niet verwacht. Ik heb ook niet superveel campagne gevoerd, dus ik dacht dat ik evenveel kans maakte als de andere genomineerden. Toen ik de brief las waarin stond dat ik gewonnen had, viel ik helemaal uit de lucht. Ik had het de andere genomineerden zeker evenveel gegund”, zegt Delphine bescheiden.

BIO


Privé: Delphine Steelandt (28) woont met haar partner Bert Van Guyze en hun zoontje Marcel in Koekelare.


Loopbaan: Delphine begon op jonge leeftijd zumbalessen te geven. Vijf jaar geleden richtte ze met haar ouders Danny en Carine en haar vriend Bert fitnesscentrum Vip Fit op langs de Torhoutbaan in de Gistelse deelgemeente Moere. Delphine en Bert ontwikkelden ook samen de 100 Days of Dedication, het programma waarop Delphine haar boeken #FitMom en #Fitbody gebaseerd zijn.


Vrije tijd: Delphine houdt van koken, kooklessen volgen, sporten, boeken schrijven,…

Met Michelle in top 10

Sinds vorige week staat Delphine met haar tweede boek #Fitbody op plaats twee in de top tien van de Standaard Boekhandel. “Het boek verscheen eind november en de eerste 6.500 boeken waren al uitverkocht nog voor het boek in de rekken lag. Dat vond ik echt zot, dat er al mensen mijn boek wilden nog voor ze het ook nog maar gezien hadden! Na twee weken stond ik al op de tweede plaats met #Fitbody. Maar omdat mijn boek uitverkocht was, viel ik uit de top tien. Ik vond dat heel spijtig, want het is toch een unicum om net na Michelle Obama te komen. Zij stond toen – en nog altijd – op één met haar boek Mijn Verhaal. Ik had dus niet verwacht dat het er uiteindelijk toch nog zou van komen, maar sinds vorige week sta ik dus officieel echt na Michelle Obama. Dat had ik écht nooit durven dromen” (lacht)

West-Vlaams succes

Van haar eerste boek #FitMom verkocht Delphine al 17.000 boeken, de teller voor #FitMom staat na slechts zeven weken op al liefst 12.000 verkochte boeken. “Het is opnieuw een heel groot succes, al is het succes weer sterk regiogerelateerd. Mijn boeken scoren vooral in West-Vlaanderen, al promoot ik mijn boeken in heel Vlaanderen door onder meer signeersessies te geven. Het is voor mij niet alleen een manier om de mensen te leren kennen die mijn boeken lezen, maar ook om de mensen te leren kennen die mijn boeken verkopen.”

Duizenden leden

Delphine heeft een groep op Facebook met duizenden leden en elke dag komen er nieuwe leden bij. “Daar geef ik de lezers persoonlijke begeleiding, kunnen ze mij vragen stellen, maar ook elkaar helpen, inspireren en aanmoedigen.”

“Ik krijg vaak de reactie dat mijn tweede boek nog beter is dan het eerste. Dat mensen zien dat het mijn tweede boek is omdat de teksten nog vlotter zijn, de recepten nog gemakkelijker te maken zijn en de ingrediënten simpel en eenvoudig te vinden zijn. Ik heb heel goed naar mijn #FitMom-lezers geluisterd en ik ben dan ook zeer tevreden dat ze het zo appreciëren dat ik aan hun vragen tegemoet ben kunnen komen.”

“#Fitplus heb ik samen met m’n papa en opa geschreven”


Je bent bezig aan het derde boek, wanneer mogen we het verwachten? “Eind april. Het wordt echt een topper en zal #Fitplus heten. Het is weer iets totaal anders. Dit is ook het boek dat ik het liefst geschreven heb. Mijn eerste twee boeken werken volgens het 100 Days of Dedication-principe, terwijl #Fitplus gebaseerd is op een gezonde levensstijl, 100 Years of Dedication dus. In plaats van in 100 dagen naar een strak, fit en energiek lichaam te werken, laat ik mensen naar een gezonde levensstijl werken. Er staan concrete tips in en superveel nieuwe inzichten.”

Hoe gaat een 28-jarige aan de slag om een boek te schrijven dat ook bestemd is voor oude mensen? “Ik ben inderdaad nog jong, maar ik heb het boek samen gemaakt met mijn 55-jarige papa Danny en mijn 89-jarige opa André. Ik heb heel veel research gedaan en ook zeer veel mensen geïnterviewd, ook mensen die net geen 100 jaar zijn. De gemeenschappelijke delers van hun tips en wijsheden heb ik verwerkt in mijn boek. Het boek is voor iedereen, hoe jong of oud je ook bent. Maar het spreekt natuurlijk voor zich dat hoe jonger je ermee start, hoe meer plezier je er van zal hebben.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.