Krak van Deerlijk: “Als je iets doet, moet je ook het goed doen”

Krak Ludovic Coreelman als zesde van rechts, met naast zich echtgenote Claudie Windels. Ze worden geflankeerd door het bestuur van wielertoeristenclub KSV Deerlijk. Links staan zoon Giani en vriendin Sylvie. © foto DRD
Redactie KW

Ludovic Coreelman was de jongste twee decennia voorzitter en stuwende kracht achter wielertoeristenclub KSV Deerlijk. Hij stelde een jubileumboek samen en werd voor de vijfde keer clubkampioen. Een prestatie die hem nog niemand voordeed.

Neen, hij had niet verwacht dat hij Krak van Deerlijk ging worden. Hij vond het al een hele eer dat hij een van de vijf genomineerden was. Dat hij nog eens de hoofdvogel afschoot, vindt Ludovic mooi meegenomen. Een erkenning die heel veel deugd doet en zijn inzet en werkhouding niet zal veranderen, zo maakt hij duidelijk.

“Ik ben al sinds 1978 lid van de wielertoeristenclub KSV Deerlijk”, start Ludovic Coreelman zijn verhaal. “Ik was toen nog maar 13 jaar. Mijn vader Norbert, die 20 jaar geleden overleed, was toen voorzitter van de club. Hij was samen met Noël Vanmeerhaeghe, Jozef De Leersnijder en Luc Destoop een van de vier stichters van KSV Deerlijk Wielertoerisme, dat in 1970 boven de doopvont werd gehouden. Ik was twee jaar lid, daarna zeven jaar wielrenner en heb me na het stopzetten van mijn ‘wielercarrière’ weer aangesloten bij de club. Redelijk snel ben ik in het bestuur gekomen. Na het overlijden van mijn vader heb ik het voorzitterschap van hem overgenomen. In de 50-jarige geschiedenis van onze club is mijn opvolger Patrick Van Laere uit Sint-Eloois-Vijve pas de vierde voorzitter. Noël Vanmeerhaeghe was voorzitter van 1970 tot 1974, mijn vader van 1974 tot 2000 en ikzelf van 2000 tot 2020.”

Hechte groep

“Fietsen in kameraadschap is nog altijd onze doelstelling. We komen elke zondagmorgen bijeen voor een gezamenlijke fietstocht van 75 à 85 km. Tijdens de zomermaanden organiseren we elk jaar een meerdaagse uitstap naar een buitenlandse bestemming. Zo deden we onder meer al twee keer Aosta, Santiago de Compostela, Nice en twee keer de Mont Ventoux aan. Andere klassiekers in ons jaarprogramma zijn de ‘verplaatsingstrip’, de marathonrit, de bergrit en de rit naar Halle. We sluiten altijd af met een kampioenenfeest met de voorstelling van ons jaarboek.”

Alle gegevens worden minutieus bijgehouden en zo is er een heel gedetailleerd archief. “Sinds de start waren er in totaal 332 leden in onze club. Luc Destoop is met 83.867 km de recordhouder en Werner Seynhaeve miste tijdens 24 seizoenen geen enkele rit. Na 1978, 1999, 2007 en 2011 behaalde ik vorig jaar mijn vijfde titel als clubkampioen. Daarvoor moet je alle ritten meerijden en ook hoog scoren in de nevenproef”, legt Ludovic uit.

De sterktes van de wielerclub? “We leggen de lat bewust hoog en streven dat ietsje meer na. Alle activiteiten zijn piekfijn voorbereid, we hebben aandacht voor modieuze kledij, er is de nodige discipline… Een aanpak die ons geen windeieren heeft gelegd als je ziet welke instroom er is. Ook vriendschap wordt hoog in het vaandel gedragen. We vormen een hechte groep. De sfeer is uitstekend. Het is meer dan fietsen en een tikkeltje competitie.”

“Een club valt of staat met zijn bestuur. Dat we nu uitgegroeid zijn tot een goed draaiende en dynamische club, dan is dat aan die bestuursleden te danken. Zij verdienen een pluim. Na 20 mooie jaren kan ik met een gerust gemoed een stapje opzij zetten.” (DRD)

BIO Ludovic Coreelman


PRIVE

Ludovic is 55 en woont met Claudie Windels in de Evangelieboomstraat op de wijk Molenhoek in Deerlijk. Samen hebben ze een zoon Giani. Hij is samen met Sylvie Cosyns.


LOOPBAAN

Ludovic studeerde af als bouwkundig tekenaar aan het VTI in Waregem. Hij is nu negen jaar bediende bij Dewaele Woningbouw in Deerlijk en werkte voordien bij Detremmerie in Beveren-Leie en Super Chic in Sint-Lodewijk.


VRIJE TIJD

Ludovic was de jongste 20 jaar voorzitter van de bloeiende wielertoeristenclub KSV Deerlijk. Hij gaf onlangs de fakkel door aan Patrick Van Laere. Op zondag mist hij zelden een rit met de wielertoeristen. Hij trekt ook wekelijks de loopschoenen aan.

Het wielrennen is een constante bij de familie Coreelman, niet?

“Mijn vader is beroepsrenner geweest en mijn twee jaar oudere broer Dominique is later ook beginnen koersen. Het stond een beetje in de sterren geschreven dat ik ook in de koers ging terecht komen.”

Vaak bij het bloemenmeisje mogen langsgaan?

“Als nieuweling bij wielerclub KSV Deerlijk Atlas mocht ik in mijn eerste jaar drie keer het zegegebaar maken. Het tweede jaar was mijn topjaar met elf overwinningen. Bij de juniors was ik goed voor respectievelijk twee en drie zeges. Vanaf de liefhebbers ging het in dalende lijn met de conditie en de prestaties. Met wielrennen ben ik gestopt toen ik 22 jaar was. Ik ben ook wel een tijdje ploegleider geweest bij de nieuwelingen. Met Joost Vanmeerhaeghe uit Kluisbergen hebben we zelfs een Belgisch kampioen gehad.”

Ook lopen is een van jouw hobby’s?

“Raar maar waar, ik loop veel meer dan ik met de fiets rijd. Ik probeer drie keer per week een uurtje te gaan lopen. Ik heb ondertussen ook acht marathons op de teller staan. Ook op de kerstcorrida ben ik steevast present.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten