Krak Lotte Vercruysse : “Tien weken in quarantaine in Zeepreventorium”

Lotte Vercruysse met papa Wim, mama Celine Van Simaeys en zus Ella.© NV
Lotte Vercruysse met papa Wim, mama Celine Van Simaeys en zus Ella.© NV
Redactie KW

Lotte Vercruysse (8) uit de Maurissenstraat in Wielsbeke kreeg 3,5 jaar geleden te horen dat ze een inoperabele hersentumor had. Tijdens de eerste lockdown verbleef ze tien weken in quarantaine en toonde ze veel doorzettingsvermogen. Dat maakt Lotte nu de Krak van Wielsbeke.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Momenteel gaat het goed met Lotte en verblijft ze thuis. Maar eerder dit jaar verbleef Lotte in het Zeepreventorium in De Haan om te revalideren. Toen de coronacrisis losbarstte, moesten Lotte en haar familie een verschroeiende keuze maken: in het zeepreventorium of thuis revalideren.

“Door de goeie medische ondersteuning kozen we voor het Zeepreventorium. Dat wilde zeggen dat ik tien weken in quarantaine moest zonder dat ik naar huis mocht en mijn familie enkel kon zien via videogesprekken. Dat was een heel moeilijke, maar wel de beste keuze. Na zes weken mochten mijn ouders voor het eerst op bezoek komen. Dat kon je op zijn minst een pittige beproeving noemen”, schetst ze.

Emotioneel weerzien

Na iets meer dan tien weken mocht ze eindelijk naar huis. “Dat was een emotioneel, maar fijn weerzien. Het eerste wat we gedaan hebben was elkaar een dikke knuffel geven. Ik vergeet ook nooit dat mijn beste vriendin een spandoek aan het raam had het moment waarop ik thuiskwam”, lacht ze.

Dat verhaal kon de lezers van onze krant bekoren. Ze stemden Lotte naar de titel van Krak van Wielsbeke. “Ik had geen flauw idee hoe ik het zou stellen, al wist ik wel dat Chiro Kris-Kras veel mensen aanspoorde op mij te stemmen. Hoe dan ook ben ik trots dat ik de nieuwe Krak ben. Bedankt aan iedereen die op mij gestemd heeft”, zegt Lotte.

Broers en zussen mogen niet vergeten worden

Mama Celine Van Simaeys is heel trots op haar dochtertje. Ze vindt dat Lotte de periode in het Zeepreventorium heel goed doorstaan heeft. “Lotte is een echte doorzetter en tegelijk ook heel sociaal. Dat zorgde ervoor dat ze snel vrienden kon maken in het Zeepreventorium. Lotte is een enthousiaste, vrolijke babbelaar die haar mannetje kan staan. Maar bovenal: ze is een echte volhouder. Ze is voor velen een voorbeeld.”

Celine vindt het heel knap hoe Lotte met haar ziekte omgaat. “Ook op de moeilijke momenten tovert ze een glimlach tevoorschijn. Ik wou dat ik ermee kon omgaan zoals zij dat doet.” Nu verblijft Lotte thuis. Corona heeft geen extra impact op haar, ondanks de ziekte. Ze is geen risicopatiënt.

Naar Chiro Kris-Kras

Lotte maakt momenteel niet veel toekomstplannen. Ze is blij met wat ze heeft en wat ze kan. In september maakte Lotte haar grote droom waar. Ze werd net als haar zus lid van Chiro Kris-Kras. “Ik keek er echt naar uit om me in te schrijven. Ik kies er wel voor om slechts één keer om de twee weken naar de Chiro te gaan. Ik heb mijn rust namelijk nodig”, zegt ze.

Op dit moment maakt Lotte het goed. “Samen met mijn familie pak ik de toekomst dag per dag aan. Ik voel me me goed en ik ben ik en dat is al heel wat. Nu ga ik eerst genieten van de titel Krak van Wielsbeke”, lacht ze. (Niels Vromant)

Eind vorig jaar verkocht je Cuties for Life ten voordele van deLIEving. Wat is dat precies?

“Mijn zus Ella kwam met het idee. Samen met familieleden maakte ze tekeningen voor dagplanners, notitieblokjes en kaartjes. Die hebben we verkocht ten voordele van deLIEving. Dat is een plaats in UZ Gent waar de brussen ( broers en zussen, red .) terechtkunnen. Als ik met mijn ouders bij de dokters ben of in het UZ Gent ben opgenomen, dan verblijft mijn zus in deLIEving. Daar kan ze tekenen, spelen of een workshop volgen. Het is heel belangrijk dat de broers en zussen niet vergeten worden in het traject dat we moeten afleggen.”

Hoeveel leverde de actie op?

“We hebben nog geen zicht op het eindbedrag. We weten wel al dat de opbrengst hoger zal zijn dan vorig jaar. De Lieving kan met de opbrengst speelgoed of materiaal kopen voor de brussen. Overschot van kaartjes, dagplanners en notitieblokjes zullen we ook schenken.”

Komt er volgend jaar opnieuw een actie?

“Mijn tante is de grote kracht achter de actie. Momenteel zijn we nog aan het brainstormen over een nieuwe actie. Er zijn al enkele ideetjes maar er is nog niets concreet.”

Lotte Vercruysse

Privé

Lotte (8) is de jongste dochter van Wim Vercruysse en Celine Van Simaeys. Samen met haar oudere zus Ella (12) en haar konijn Flufke wonen ze in de Maurissenstraat in Wielsbeke.

Opleiding

Lotte zit in het derde leerjaar in de Wielsbeekse basisschool Springeling. In de klas heeft ze veel vriendinnetjes.

Vrije tijd

Sinds dit jaar is Lotte lid van Chiro Kris-Kras. Om de twee weken gaat ze naar de bijeenkomsten. In de yogalessen leert ze op een speelse manier ontspannen. Voor corona deed ze bij Somival ook aan paardrijden.

Bekijk de video’s en verhalen van alle Kraks 2020 op www.kw.be/proficiat

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.