Krak Lot Decock : “Verkoop is mijn passie, Ohlala een droomjob”

Lot Decock met echtgenoot Michael en hun drie kinderen.©Frank Meurisse Frank Meurisse
Lot Decock met echtgenoot Michael en hun drie kinderen.©Frank Meurisse Frank Meurisse

Lot Decock is de ‘Krak van Lendelede 2020’. De zaakvoerster van Lingerie Ohlala werd genomineerd als verdienstelijke ondernemer maar ook als iemand die met het succes van de winkel de naam Lendelede uitdraagt.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lot wilde al van jongs af aan iets in de richting van marketing doen. “Pas na een vakantiejob als verkoopster bij Brooklyn in Kortrijk ontdekte ik dat ik een passie had voor de verkoop”, zegt Lot. “Na gedeeltelijke studies marketing aan de Hantal in Kortrijk, mocht ik als verkoopster beginnen in dezelfde Kortrijkse kledingzaak. Tot mijn ma, die toen al een aantal jaren lingeriewinkel Ohlala in Sint-Eloois-Winkel runde, me vroeg: ‘zou je niet beter bij mij in de winkel iets doen? En ik ben op haar suggestie ingegaan. Dat was het begin van mijn carrière bij Ohlala.”

De winkel verhuisde in 2005 naar een groter pand langs de Rijksweg in Izegem. “En dat was een succesverhaal. Twee jaar later bouwden we een nieuwe winkel aan de Rijksweg 4 in Lendelede waar we ondertussen ook al verbouwden. Onlangs stapte mijn man Michael ook in de zaak en hij zal in Ohlala vooral bezig zijn met het online gedeelte, WhatsApp, Facebook… en allerlei acties zoals bijvoorbeeld het inzamelen van oude beha’s voor een goed doel. Mijn ma Bernadette en ik staan met nog tien verkoopsters in de winkel. Echt een droomjob voor mij! Met dank aan mijn pa en ma die de fundamenten bouwden, Michael en ik zetten er het dak erop. Ma staat nog altijd in de winkel, pa is nog altijd een uitstekende marketeer voor ons.”

Kwaliteit telt

Lot is ondertussen al vijf jaar zaakvoerder van Lingerie Ohlala. “Een drukke zaak runnen, er zijn voor de klanten, voor mijn man en onze drie kinderen is niet altijd gemakkelijk. Maar mijn ma zei altijd: ‘het is niet de kwantiteit die telt maar de kwaliteit!’ De kinderen zien mij misschien minder dan in een doorsneegezin, maar al de momenten die ik met hen doorbreng, ben ik er ook voor de volle honderd procent voor hen.”

Vier keer per week ga ik lopen nog voor het ontbijt

Lot voelt zich echt vereerd met haar verkiezing als Krak van Lendelede. “Eerlijk, een beetje onverwacht als ik de andere genomineerden zag. Arne van de Chiro maakte volgens mij de meeste kans maakte om te winnen. Een campagne voerde ik niet. En zeker al niet via de Facebookpagina van de winkel omdat dit met onze 20.000 volgers oneerlijke concurrentie zou zijn ten opzichte van de andere genomineerden. Maar blijkbaar ben ik vrij bekend in de gemeente.”

Lokaal verankerd

Ohlala is volgens Lot ook lokaal verankerd met Lendelede. “We steunen de Chiro, de volleybal, de voetbal… en doen ook mee aan evenementen als bijvoorbeeld Lendlee Koers… Maar de clubs en verenigingen zijn ook dankbaar. De laatste editie van Lendlee Koerse reden een aantal recreatieve volleydames met een sportbeha enkele ronden mee nog vóór de officiële start van de wedstrijd. Verenigingen zijn dus ook erkentelijk voor wat wij doen! Zelf voel ik me ondertussen ook al op en top Lendeleedse. Als ik door de gemeente wandel of loop, knik ik altijd vriendelijk naar de mensen. Een glimlach kost niets!”

Je bent niet alleen een dynamische onderneemster, maar blijkbaar ook een heel sportieve vrouw?

“Vier keer per week ga ik ’s morgens lopen. Ik ben een vroege vogel en heb er geen moeite mee om op de weekdagen om 6 uur op te staan om enkele kilometers te lopen, veertig tot vijftig kilometer per week. Tegen 7.15 uur kom ik dan terug thuis om te eten met de kinderen en hen naar school te brengen. Het is een deugddoende uitlaatklep.”

Ben je ook competitief?

“Ik liep al twee marathons. In 2018 die van Rotterdam en in 2019 die van Berlijn. In 2020 zou ik deelnemen aan de marathon van Valencia, maar die werd afgelast door de coronapandemie. Ik hoop dat de marathon van Valencia dit jaar wel kan gelopen worden en dan zal ik zeker op de afspraak zijn.”

Zijn ook jouw man en kinderen sportief?

“Onze Wout en Stan zijn aangesloten bij atletiekclub Flac in Izegem. Ook mijn man is heel sportief. En zelf wandel ik ook elke maandagmiddag met één van onze werknemers. Een half uurtje, om eens buiten de werksfeer te babbelen over van alles en nog wat.”

Lot Decock

Privé

Lot Decock is 37 jaar jong en de vrouw van Michael Croes (42). Het gezin woont in de Heulsestraat en heeft drie kinderen: de tweeling Wout en Zoë (9) en Stan (10).

Loopbaan

Lot studeerde marketing aan de Hantal. Ze werkte een tijdje in Brooklyn in Kortrijk tot ze bij haar ma Bernadette Demasure in Ohlala, toen nog in Sint-Eloois-Winkel, begon te werken. Nu is ze sinds 5 jaar zaakvoerder van Lingerie Ohlala langs de Rijksweg 4 in Izegem.

Vrije tijd

Lot is een heel sportieve dame en is vooral een fervente loopster. Ze liep al twee marathons.

Bekijk de video’s en verhalen van alle Kraks 2020 op www.kw.be/proficiat

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.