KRAK Leen Verdonck: “Ik wil soms te veel op mij nemen”

Redactie KW

Krak Leen Verdonck zet zich al jaren in voor speelpleinwerking ‘t Noageltje en als secretaris van de Gezinsbond brengt ze een cadeautje naar de pasgeborenen in het dorp

Leen zet zich al sinds haar 18de in voor speelpleinwerking ‘t Noageltje. “Ik ben altijd al graag met kinderen bezig geweest”, legt ze uit. “Ik was jaren Chiroleidster en ook in het oudercomité van VBS De Zonnewijzer was ik actief. Ik denk dat ik de langste carrière ooit heb gehad in een oudercomité”, lacht Leen. Daarnaast is Leen al sinds 1997 actief in de Gezinsbond van Reningelst. “Ik ben verantwoordelijk voor het secretariaat. Het papierwerk is dus opnieuw voor mij en ik ben ook lid van de algemene vergadering van het gewest Poperinge. Als plaatselijk secretaris breng ik een cadeautje naar de pasgeborenen in ons dorp. Andere activiteiten zijn de paaseierenraap, zomerwandeling, fietstocht…”

Niet om in de belangstelling te staan

“Wie mij kent, weet dat ik geen Krak geworden ben om in de belangstelling te staan”, zegt Leen. “De reacties op mijn nominatie waren echter hartverwarmend en het doet deugd om te voelen dat anderen mijn inzet achter de schermen waarderen. 2013 was een moeilijk jaar voor mij, maar deze verkiezing heeft me echt een duw in de rug gegeven.”

(JL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.