Krak Fabrice krijgt een passende hulde

Fabrice Corbanie, mest naast hem echtgenote Roslien Planckaert, werd door het gemeentebestuur gehuldigd als krak van Deerlijk. (Foto DRD)
Rik Devos
Rik Devos Medewerker KW

Het gemeentebestuur bracht hulde aan Fabrice Corbanie. De immer goedlachse kapper uit de Vichtesteenweg werd dit jaar de algemene Kraklaureaat van Deerlijk in het jaarlijkse referendum van de Krant van West-Vlaanderen.

Hij laat zich met de regelmaat van een klok op sociale media opmerken met verrassende, meestal ludieke filmpjes en foto’s. Humor als reactie tegen de verregaande verzuring en het voortdurend onterecht klagen van een gedeelte van de bevolking. En dat wordt door velen fel gesmaakt… “Je bent de perfecte ambassadeur voor onze gemeente”, verduidelijkte burgemeester Claude Croes (CD&V) tijden zijn gelegenheidswoordje.

Uitstekende remedie

“Je hebt deze onderscheiding helemaal verdiend. Het is een erkenning en waardering voor jouw aanpak. Met een kwinkslag erop wijzen dat we soms te veel klagen. We vergeten inderdaad al te vaak dat we het hier bijzonder goed hebben. Laat ons jouw devies volgen en minder kniezen en vooral positiever zijn. Dat humor daarbij een uitstekende remedie is, heb je al voldoende bewezen.” “Mijn grappen en grollen, ludieke berichten en foto’s liggen blijkbaar goed in de markt. Als positivo kan ik niet verder dan ermee doorgaan, maar ik zal dat met alle plezier blijven doen. Het mag er allemaal wat leutiger aan toegaan. Een oprecht dankwoordje voor het gemeentebestuur dat mij passend huldigde als krak van Deerlijk. Het is voor mij een eer om deze mooie en levendige gemeente te mogen vertegenwoordigen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.