Krak Elodie Gabias : “Ik wil vooral tonen dat iedereen evenveel waard is”

De kersverse Krak heeft ruim 100.000 volgers maar blijft bescheiden.© JD
De kersverse Krak heeft ruim 100.000 volgers maar blijft bescheiden.© JD
Redactie KW

Ze heeft op Instagram meer dan honderdduizend volgers maar wil ondanks dat verbazingwekkend aantal zeker geen fenomeen worden genoemd: de drieëntwintigjarige Elodie Gabias heeft een nuchtere kijk op de wereld. En daar kan zelfs de titel van Krak van Waregem niets aan veranderen.

Voor onze Kraks hebben we een leuke verrassingsvideo gemaakt. Die zijn samen met de verhalen van de Kraks te bekijken op www. KW.be/proficiat .

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Goedlachs, heel veel zin voor humor, honger naar levenskennis en dankzij de vele foto’s die zij van zichzelf toonde op Instagram een influencer genoemd, of ook: een rolmodel naar wie je opkijkt. Maar Elodie wil dat allemaal niet zijn. Dat is ook niet haar bedoeling. Hoewel ze allicht dankzij haar bekendheid bij de jongeren wel Krak werd.

Elodie Gabias: “Instagram heeft zeker een rol gespeeld bij de verkiezing. Daar ben ik mij goed van bewust. Ik weet dat vele vriendinnen dat hebben gedaan. Toch vind ik het fantastisch dat ik het haalde van zes andere kandidaten. Een heel toffe onderscheiding is het, echt cool.”

Geen schaamte

“De Kraktrofee heb ik intussen ontvangen. Normaal gezien had het allicht een klein feestje met uitreiking en dergelijke meer moeten worden maar corona verhinderde dat. Maar kom, Krak zijn heeft wel iets en dat stemt me bijzonder gelukkig. En ook: Instagram bepaalt mijn leven niet. Ik ben er niet door bezeten of zo, het is slechts bijzaak. Dus: noem me zeker geen influencer. Ik begon er enkele jaren geleden mee. Ik zat nog in het middelbaar, had de app gedownload en gooide er foto’s van mezelf op. Soms met enkele gekke attributen. Maar eigenlijk altijd met de bedoeling om te tonen dat iedereen evenveel waard is, dat je altijd jezelf moet zijn en dat je daar niet beschaamd moet voor zijn. Schaamte is mij vreemd.”

Graag nog jaartje Engels erbij doen voor toekomstige job

De familienaam van Elodie wijst op buitenlandse roots. “Mijn vader is van Canadese afkomst. Ik heb familie wonen in Quebec. En dat is precies de stad waar ik nu naartoe ga in het kader van een Erasmusuitwisseling. Ik blijf er tot halfweg april en kom dan terug naar Waregem. Ik moet zeker tot begin juni werken aan mijn eindwerk om mijn opleiding Communicatiemanagement van de Artevelde Hogeschool in Gent af te ronden. Het is een groepswerk zodat het van belang is dat elk van ons zich daarvoor honderd procent inzet. In juni moeten wij ons werk voor een jury verdedigen. En dan, wel, dan begint het eigenlijk voor mij.”

Reclamewereld

Elodie wil haar professionele toekomst zoeken in de publiciteits- en reclamewereld. Werken met taal, met beeld, met verhalen en dat alles volgens een vooraf uitgedokterd script samenbrengen tot een verhaal dat een product, een evenement of nog iets anders onder de aandacht van het publiek brengt en daarvoor ook promotie voert. Het doet wel een beetje denken aan Instagram maar het is natuurlijk wel heel anders en ook veel meer dan dat.

“Werken met taal en beeld, dat is een ontzettende uitdaging om het goed te doen. Daar wil ik voor gaan. Zelfs als zelfstandige of freelancer, waarom niet? Ik heb al informatie ingewonnen. Maar eerst Quebec en het eindwerk afwerken. Dat is wat er nu op mij afkomt.” (Jan Decock)

Je bent van Canadese afkomst, dan is je kennis van het Frans wellicht goed?

“Mijn Frans is zeker ok. Mijn vader is afkomstig van een Franstalige familie uit Quebec, vandaar. Nu zou ik na Communicatiemanagement graag nog een jaartje bijstuderen. Ik wil mij focussen op een grondige kennis van het Engels, praktisch vooral. Want dat zal ik honderd procent zeker goed kunnen gebruiken voor mijn toekomstige job.”

Blijf je Instagram volgen?

“Ja, dat wel. Maar ik ben er zeker niet mee getrouwd, hé. Het is een interessant medium en je kan er heel wat over jezelf op kwijt. Maar toch altijd met de bijgedachte dat je vooral jezelf moet zijn en dat ook moet blijven. Gewoon tonen wie je bent en waarvoor je staat, dat is het.”

Is er een boodschap waar je achter blijft staan?

“Noem het maar Carpe Diem: pluk de dag. Geniet van elke dag, van elk moment van je leven. Zeg voortdurend aan jezelf dat vandaag belangrijk is, dat elke dag waardevol is.”

Elodie Gabias

Privé

Geboren in Waregem in 1997.

Loopbaan

Secundair onderwijs: Heilig Hartcollege en Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart, allebei in Waregem. Volgde er de opleiding orthopedagogie. Is nu bezig aan laatste maanden opleiding communicatiemanagement aan de Artevelde Hogeschool in Gent. Wil een job in de publiciteitswereld om met gebruik van multimedia reclameteksten, filmpjes en dergelijke meer uit te werken. Vertrekt nu naar Quebec, Canada en verblijft er tot halfweg april in het kader van een Erasmusuitwisseling.

Vrije Tijd

Elodie speelt veldhockey in het team van WaregemSportCentrum en padel in sportcentrum aan de Watertoren.

Bekijk de video’s en verhalen van alle Kraks 2020 op www.kw.be/proficiat

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.