Koude rillingen voor nocturne zwemmers van Lago Kortrijk Weide

© TVK
Tom Vanderghinste
Tom Vanderghinste Medewerker KW

Hoewel de hitte de voorbije dagen soms niet te harden was, waren de weergoden ons gisteren gunstiger gezind. Een frisse bries kwam met regelmaat van de klok overgewaaid. Lago Kortrijk Weide stelde zijn deuren open voor een avondnocturne tot middernacht. “De ideale manier om af te koelen. Lago Kortrijk Weide is tijdens deze hete dagen de ideale bestemming om te genieten van heerlijk verkoelend buitenwater”, zegt Lore Walravens.

Bij het vallen van de avond was het echter al stevig rillen en klappertanden, want van zodra de zon zijn laatste stralen door de boom liet schijnen, was het plots een flink stuk kouder. Geen struikelblok voor de vrienden van Jaimi. “Ik ben eerst naar Wielsbeke gegaan, maar vond het daar niet zo interessant. Daarom zijn we uiteindelijk met de vrienden naar Kortrijk gegaan.”

Ophelia is al sinds 16.30 uur aan het vertoeven in het verfrissende water. “Omdat ik geen tuin heb, ben ik wat vroeger gekomen naar dit zwembad. Het brengt verkoeling, maar nu het zo laat wordt ‘s avonds zit ik toch liever in het warme water dan erbuiten.”

De vrienden gingen de nacht doortrekken tot na middernacht in het water. “Het is eens een uitdaging en eigenlijk ook wel tof, zo zwemmen in de donkere nacht”, besluit Jaimi nog. Het zwembad mocht gisteren afklokken op ongeveer 500 bezoekers extra in vergelijking met andere dagen. Gemiddeld komen er met het warme weer ruim 2000 waterfanaten langs. “De actie was zeker en vast geslaagd. Sommige mensen bleven speciaal hangen om ‘s avonds te kunnen zwemmen. We voorzagen tapas op de terrassen zodat de kleine honger gestild kon worden. Een evenement om te herhalen”, besluit Elewin Werbrouck, centrummanager Kortrijk.

Lago Kortrijk Weide pakt van 5 tot 7 juli uit met de onderwater VR-beleving. Een unieke belevenissen tussen de tropische vissen in het water. Benieuwd hoe dat gerealiseerd wordt? Het evenement is inbegrepen in elke zwembeurt.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.