Koude neus, warm hart tijdens winterwandeling STAP Gits

De leerlingen van STAP Gits bereiden zich voor op de winterwandeling voor het goede doel. (foto EV) © (foto EV)
Redactie KW

Het Gitse filiaal van STAP, de Stedelijke Academie voor Podiumkunsten, organiseert op woensdag 18 december voor de eerste keer een winterwandeling voor het goede doel. Tijdens een tocht door Gits worden de wandelaars verrast met optredens van de leerlingen. De opbrengst gaat naar ‘Sweet Brownies For Life’.

Elk jaar organiseert STAP Gits een toonmoment voor ouders en familie, maar het is de eerste keer dat dit optreden gelinkt wordt aan het goede doel.

Camille en Céleste

Verantwoordelijke Els Aerbeydt legt uit: “Nadat een paar gezinnen van onze leerlingen getroffen werden door kanker, speelden we vorig jaar al met het idee om een actie te doen voor de Warmste Week. Dit jaar hebben we dan beslist om een winterwandeling te organiseren met optredens van onze leerlingen. Met de opbrengst steunen we de zusjes Camille en Céleste Marvellie die brownies verkopen voor Kom op tegen Kanker. Zij volgen beiden les bij ons.”

80-tal kinderen

De korte tocht door Gits houdt halt aan het Cultureel Centrum, De Hembyze, de school in de Gitsbergstraat en de kerk. Op elke stopplaats staan leerlingen Woord en Muziek klaar om de wandelaars te verrassen met een muzikaal of expressief intermezzo. “Een 80-tal kinderen doet mee aan het evenement”, vervolgt Els. “Uiteindelijk eindigt de tocht in de kerk. Daar bieden we naast animatie ook warme drankjes en brownies aan.”

De winterwandeling kreeg de naam ‘Koude neus, warm hart’ en vertrekt op woensdag 18 december om 18 uur. Inschrijven kan via gits@staproeselare.be. De deelnameprijs is 5 euro per persoon en 1 euro per kind. (EV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier