KOTV Noordzee in rouw: oud-bestuurslid en trainer Prosper Geril (89) overleden

Wijlen Prosper Geril. © FRO
Redactie KW

Oostendenaar Prosper Geril is op maandag 2 november op 89-jarige leeftijd overleden. Prosper, beter gekend als ‘Pros’, was vooral gekend in sportmiddens als bestuurslid, trainer en later ook als penningmeesster van KOTV Noordzee. De familie Geril – Prosper Geril, zijn echtgenote Gilberte Serru en de vier dochters – was decennialang actief in de Koninklijke Turnvereniging Noordzee.

Pros werd lid van ons Raad van Bestuur in 1969, daarna trainde hij vanaf 1972 de groep Toestelturnen meisjes samen met zijn echtgenote Gilberte. Samen met wijlen Roland Markey fungeerde hij ook in de jaren ’70 en ’80 als trainer van de jongensafdeling op de wijk Konterdam.

Monument voor KOTV

Vanaf 1981 werd hij penningmeester van de vereniging, een functie die hij heel lang met volle overtuiging bleef uitvoeren. Pros bleef, zo lang de gezondheid het toeliet, alle activiteiten en festiviteiten volgen. Met het heengaan van Pros verliest KOTV Noordzee opnieuw een monument uit het rijk verleden van de vereniging.

Pros werd geboren op 27 augustus 1931 in Oostende en overleed op 2 november. Hij was gehuwd met Gilberte Serru (88), was vader van vier dochters, elf kleinkinderen en zes achterkleinkinderen. De uitvaart heeft plaats op maandag 9 november, in intieme kring. (FRO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.