Kotee brengt nu ook broodmaaltijden aan huis in Roeselare

Laurens Deboeuf: “We willen mensen die het moeilijker hebben absoluut niet in de kou laten staan.” We herkennen Laurens samen met Bouchra Azami Idrissi, Evelien De Schepper, Annick Desplanques en Bart Wenes.© Stefaan Beel
Laurens Deboeuf: “We willen mensen die het moeilijker hebben absoluut niet in de kou laten staan.” We herkennen Laurens samen met Bouchra Azami Idrissi, Evelien De Schepper, Annick Desplanques en Bart Wenes.© Stefaan Beel
Redactie KW

Na meer dan 35 jaar warme maaltijden aan huis te leveren, heeft Kotee Maaltijden aan Huis beslist om nu ook broodmaaltijden aan te bieden. Hun doel is kwaliteit aanbieden, maar ook bewust tijd nemen voor hun klanten. Zo willen ze met een luisterend oor net dat extraatje meer betekenen.

Kotee, gehuisvest in het Noordhof in Roeselare, biedt heel wat diensten aan zoals onder andere de dienst thuisverpleging met een verpleeg- en zorgpunt, maaltijden aan huis, poets- en klusdienst en DIGI aan huis (digitale ondersteuning). Kotee maakt onderdeel uit van de zorgorganisatie Motena. Motena is een verwijzing naar het Japanse Omotenashi, wat “gastvrijheid” betekent en wil er alles aan doen om mensen een goed gevoel te geven. Concreet doen ze dat onder andere met de thuiszorgdiensten Kotee, die mensen willen bijstaan in alle fases van hun leven. Kotee Maaltijden aan Huis wil dicht bij de mensen staan. Ook al is dat nu wat moeilijker, ze willen toch de tijd nemen om te luisteren en een babbeltje te slaan met hun klanten. Bovendien willen ze blijven zoeken naar hoe ze met kleine gestes het leven van hun medemensen nog aangenamer kunnen maken. Jong of oud, in een gezin of alleenstaand: alle inwoners van Roeselare en omliggende gemeentes kunnen terecht bij hun diensten.

Al meer dan 35 jaar brengt Kotee versbereide maaltijden aan huis. Omdat ze merkten dat veel van hun klanten moeilijk aan brood of een avondmaal geraakten, hebben ze beslist om vanaf 22 maart ook -naast warme maaltijden- broodmaaltijden aan huis aan te bieden: “Een uitbreiding van onze maaltijden aan huis was broodnodig. Letterlijk dus”, zegt Laurens Deboeuf, adjunct-directeur van Kotee. “Net omdat we extra veel aandacht aan de klant besteden, merkten we dat een ontbijt of avondmaal voor heel wat mensen een grote hulp zou zijn. We wilden daarop inspelen en mensen die het wat moeilijker hebben absoluut niet in de kou laten staan. Daarom leveren we nu niet enkel warme maaltijden aan huis, maar ook ontbijt en avondmaal. Er is een ruime keuze aan brood, beleg, soep, zuivel en charcuterie. De maaltijden kunnen tot de dag voordien besteld worden.”

Kwaliteit en tijd

Hun doel is kwaliteitsvolle voeding aanbieden, maar ook bewust tijd nemen voor hun klanten: “Maaltijden aan huis betekent voor ons veel meer dan enkel het leveren van een maaltijd. We streven ernaar om de levenskwaliteit van onze klanten niet enkel te verbeteren aan de hand van kwaliteitsvolle voeding, maar ook in te zetten op het belang van een warm sociaal netwerk. Daarom kan je als klant je maaltijdbezorger uitnodigen om samen te eten of je kan zelfs meegaan om de maaltijden bij de klanten thuis te brengen. Zeker in deze periode is het belangrijk dat mensen weten dat er altijd wel iemand ‘in de kotee’ is, dat ze niet alleen zijn. Kinderen van de kinderopvangdiensten KIDZ van Motena maken ook regelmatig kaartjes, briefjes en tekeningen die je bij de maaltijd kan terugvinden. Bovendien krijg je samen met het weekmenu een overzicht van de activiteiten van het dienstencentrum in de buurt. Wat het eten zelf betreft, kunnen de klanten al hun voorkeuren doorgeven. Samen met AZ Delta hebben we tien diëten uitgewerkt, zoals een suiker-, vet- en zoutarm dieet, maar ook een licht verteerbare maaltijd kan je aanvragen”, legt Laurens uit.

In de toekomst wil Kotee Maaltijden aan Huis zich ook meer richten op verrijkte voeding: “Meer en meer mensen hebben bijvoorbeeld eiwitverrijkte voeding nodig. Daarvoor willen we echter eerst samenzitten met voedingsdeskundigen en specialisten.” In de toekomst wil Kotee nog meer met lokale handelaars samenwerken. Bovendien streven ze ernaar om hun diensten verder te laten groeien in West-Vlaanderen.

Meer informatie vind je op www.koteediensten.be of mail naar info@koteediensten.be . Kotee kan je ook bereiken op 051 24 60 50.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten