De brand ontstond rond 6.30 uur en werd opgemerkt door een poetsvrouw. Zij verwittigde meteen de hulpdiensten. Toen de brandweer ter plaatse kwam, was er heel wat rook in het gebouw. "Het ging om een keukenbrand, vermoedelijk waar de leraarskamer is. De oorzaak van de brand is wellicht een kortsluiting, ter hoogte van de koelkast. De brand was snel onder controle, omdat het al deels uit zichzelf was gedoofd", zegt brandweerkapitein Michael Gonzales.

De schade in de keuken is groot. De koelkast is uitgebrand, er is een gat in de vloer, en het plafond liep heel wat rookschade op. "Het gebouw waar de keuken zich in bevindt wordt afgesloten. De rest van de school is gevrijwaard", aldus nog brandweerkapitein Michael Gonzales. Ouders en leerlingen hoeven zich geen zorgen te maken. De lessen vandaag/vrijdag kunnen gewoon doorgaan.

"De brand is veroorzaakt door een defecte frigo op de tweede verdieping van de administratieve vleugel", reageert algemeen directeur Chris Vandecasteele. "De school zelf en de leerlingen hebben gelukkig geen hinder ondervonden. Er is ook nooit gevaar geweest."

Freinetschool De Zonnebloem meet momenteel de schade op. "We zitten samen met de verzekering en willen zo snel mogelijk met de opkuis beginnen. We kunnen wel operationeel blijven. De keuken en de leraarskamer zijn volledig vernield, maar de schade in de burelen bleef heel beperkt."

(DJ)

De brand ontstond rond 6.30 uur en werd opgemerkt door een poetsvrouw. Zij verwittigde meteen de hulpdiensten. Toen de brandweer ter plaatse kwam, was er heel wat rook in het gebouw. "Het ging om een keukenbrand, vermoedelijk waar de leraarskamer is. De oorzaak van de brand is wellicht een kortsluiting, ter hoogte van de koelkast. De brand was snel onder controle, omdat het al deels uit zichzelf was gedoofd", zegt brandweerkapitein Michael Gonzales.De schade in de keuken is groot. De koelkast is uitgebrand, er is een gat in de vloer, en het plafond liep heel wat rookschade op. "Het gebouw waar de keuken zich in bevindt wordt afgesloten. De rest van de school is gevrijwaard", aldus nog brandweerkapitein Michael Gonzales. Ouders en leerlingen hoeven zich geen zorgen te maken. De lessen vandaag/vrijdag kunnen gewoon doorgaan."De brand is veroorzaakt door een defecte frigo op de tweede verdieping van de administratieve vleugel", reageert algemeen directeur Chris Vandecasteele. "De school zelf en de leerlingen hebben gelukkig geen hinder ondervonden. Er is ook nooit gevaar geweest."Freinetschool De Zonnebloem meet momenteel de schade op. "We zitten samen met de verzekering en willen zo snel mogelijk met de opkuis beginnen. We kunnen wel operationeel blijven. De keuken en de leraarskamer zijn volledig vernield, maar de schade in de burelen bleef heel beperkt."(DJ)