Kortrijkzanen filosoferen met BV’s in nieuwe podcast ‘tweespraak’

Steven en Pieter-Jan spraken al met Nic Balthazar en Wim Deconinck. (foto Kurt)
Redactie KW

Pieter-Jan Mollie (26) uit Marke en Steven Verhamme (48) uit Aalbeke laten in hun podcast Tweespraak boeiende bekende en minder bekende Vlamingen aan het woord. “We stellen het soort vragen waar je even over moet nadenken.”

“Met Tweespraak brengen we telkens vier mensen samen voor een gesprek, vanuit een reeks ongewone en licht filosofische vragen, ver weg van platgetreden paden. Het resultaat zijn boeiende verhalen van mensen, geworteld in het leven”, legt Steven Verhamme uit.

Komiek en muzikant Alex Agnew, mentalist Gili, schrijver en filmmaker Nic Balthazar en voetbalanalist Wim De Coninck zijn maar enkele van de klinkende namen die al de revue passeerden bij Pieter-Jan en Steven. In de podcast Tweespraak, een productie van het storytelling-bureau Thinkedge uit Kortrijk, laten ze boeiende en bekende Vlamingen aan het woord. “Ik hou wel van een goede podcast, maar had de indruk dat ik vooral veel van hetzelfde hoorde”, vertelt leraar Nederlands Steven. “Ik hoorde zelden iemand een vernieuwende vraag stellen. Dat willen wij met Tweespraak juist wel doen. Pieter-Jan bedenkt de vragen en hij stelt niet teleur. Zo willen we van onze gasten weten hoe ze tot rust komen en of ze gelukkig zijn. Maar ook: als ze op de Grote Markt zouden moeten staan met een groot bord, welke zin zou daar dan op staan?”, aldus Steven.

Anders dan in een gewoon interview, waar spontane reacties op prijs gesteld worden, bezorgen Pieter-Jan en Steven de vragen op voorhand aan hun gesprekspartners. “We stellen nu eenmaal het soort vragen waar mensen even over moeten nadenken. Enkel Alex Agnew had daar geen behoefte aan, die reageerde spontaan.” Toch bestaat de podcast niet uit twee monologen. “We gaan bewust in gesprek. Pieter-Jan is een oud-leerling van mij. We zijn van verschillende generaties, ook wij hebben dus verschillende visies op het leven waar we kunnen uit putten. Dat verrijkt het gesprek alleen maar.”

Kortrijkzanen filosoferen met BV's in nieuwe podcast 'tweespraak'

De twee hopen ongeveer elke maand een nieuwe podcast de wereld te kunnen insturen. “En nee, dat zal niet altijd met BV’s zijn”, zegt Steven stellig. “In mijn ogen kan iedereen boeiend zijn. Of dat nu de koning is of de postbode van om de hoek. We willen vooral echte verhalen vertellen. Daarom wordt er achteraf ook niet geknipt in onze uitzendingen. Toegegeven, dat heeft voor de nodige lengte gezorgd, maar het zorgt ook voor een eerlijk verhaal. Natuurlijk maken we een uitzondering als een van onze gasten spijt heeft van iets dat ze gezegd hebben, maar tot nu toe is dat nog geen probleem geweest.”

De eerste (met biersommelier Sofie Vanrafelghem en acteur Matthias Sercu) en tweede aflevering (met comedian Alex Agnew en mentalist Gili) zijn nu al te beluisteren via Spotify en Apple Music. De derde aflevering, met schrijver en filmmaker Nic Balthazar en voetbalanalist Wim Deconinck, komt binnenkort online.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier