De Facebookgroep bestond nog maar heel even en toch waren er al tientallen mensen uit Groot-Kortrijk die zich spontaan aanboden om boodschappen te doen voor buren en ouderen. Het initiatief voor de groep komt van de jonge Kortrijkzaan Jean-Philippe Vrijghem (19). "Ik merkte kort na het aankondigen van de nieuwe coronamaatregelen dat heel wat (oudere) mensen met vragen zitten", vertelt hij. "De regering raadt aan om zoveel mogelijk thuis te blijven en drukke plaatsen te vermijden. Supermarkten en winkels zijn echter nét heel druk de voorbije dagen. Vandaar het idee."

Mensen die bereid zijn om inkopen te doen voor anderen, kunnen heel simpel hun hulp aanbieden. "Ik hoop alvast dat heel wat Kortrijkzanen geholpen kunnen worden. Het is een klein gebaar, maar in deze moeilijke periode kan het wel een groot verschil maken", aldus Jean-Philippe nog. "Wie boodschappen doet, zorgt er ook voor dat ze het virus zeker niet verder kunnen doorgeven of krijgen. Je moet uiteindelijk ook jezelf beschermen. Handschoenen dragen, eventueel zelfs een mondmasker, lijkt mij aangeraden. En bij het afgeven van de inkopen proberen we fysiek contact zoveel mogelijk te vermijden."

Zelf helpen of nood aan iemand die boodschappen voor je doet? Alle info vind je terug in deze Facebookgroep.

De Facebookgroep bestond nog maar heel even en toch waren er al tientallen mensen uit Groot-Kortrijk die zich spontaan aanboden om boodschappen te doen voor buren en ouderen. Het initiatief voor de groep komt van de jonge Kortrijkzaan Jean-Philippe Vrijghem (19). "Ik merkte kort na het aankondigen van de nieuwe coronamaatregelen dat heel wat (oudere) mensen met vragen zitten", vertelt hij. "De regering raadt aan om zoveel mogelijk thuis te blijven en drukke plaatsen te vermijden. Supermarkten en winkels zijn echter nét heel druk de voorbije dagen. Vandaar het idee."Mensen die bereid zijn om inkopen te doen voor anderen, kunnen heel simpel hun hulp aanbieden. "Ik hoop alvast dat heel wat Kortrijkzanen geholpen kunnen worden. Het is een klein gebaar, maar in deze moeilijke periode kan het wel een groot verschil maken", aldus Jean-Philippe nog. "Wie boodschappen doet, zorgt er ook voor dat ze het virus zeker niet verder kunnen doorgeven of krijgen. Je moet uiteindelijk ook jezelf beschermen. Handschoenen dragen, eventueel zelfs een mondmasker, lijkt mij aangeraden. En bij het afgeven van de inkopen proberen we fysiek contact zoveel mogelijk te vermijden."