Kortrijkzaan Killian strijdt mee om de titel van Lego Master 2021

foto DPG Media
foto DPG Media
Redactie KW

Samen met zijn collega Dries (29) doet Killian mee aan het programma Legomasters op VTM. In het programma zullen vier Vlaamse en vier Nederlandse duo’s strijden om de titel van Lego Master 2021. Killian en Dries vormen één van de duo’s. Beiden werken ze in een architectenbureau en delen ze een passie voor Lego.

De opdracht voor de kandidaten lijkt simpel: Bouw nog grotere, mooiere en indrukwekkendere Legowerken dan vorig seizoen. Toch vergt het bouwen van grote legowerken heel wat tijd, creativiteit en inzicht. “Zowel Dries als ik bouwen als sinds jongs af aan”, vertelt Killian, “ Grotendeels door mijn grote interesse in Lego ben ik ook architect geworden”.

Door te veel twijfelen, schreven de twee collega’s zich niet in voor het eerste seizoen. “Vorig jaar zeiden we al lachend dat we ons zouden inschrijven, maar dat is er dan niet van gekomen”, lacht Killian. De twee deden in het eerste seizoen wel mee aan de thuiswedstrijd, waarop Dries zelfs eerste werd en 750 euro aan Lego won.

“Na het eerste seizoen besloten we er echt voor te gaan en ons in te schrijven. Toen kregen we het nieuws dat we mee mochten doen en nu is het een van de grootste ervaringen van mijn leven”, vertelt Killian enthousiast. Het duo vindt dat ze elkaar mooi aanvullen waar nodig en weten als collega’s wat ze aan elkaar hebben door ook in het dagelijks leven veel samen te werken.

Vanaf zaterdag 6 maart zullen ze te zien zijn om 20u30 op VTM. De twee zijn gestart met het idee om niet in de eerste aflevering af te vallen en gaan die uitdaging met veel enthousiasme en goesting aan. “Ik vind het heel spannend om mezelf op televisie te zien”, geeft Killian mee. “Door corona zal ik waarschijnlijk thuis kijken met enkel mijn vriendin, maar de rest van mijn familie en vrienden staan alvast te springen om te kijken”.

(Fauve Martinez)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.