Kortrijkse zomermarktjes vieren tiende editie en breiden uit naar Overbekeplein

Yordi Parmentier, Manouh D'haeyere, Liesbeth Van Herzeele, Tine Vandamme, Bruno Sortino, François Cauliez en schepen Arne Vandendriessche. © LOO
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Dit jaar slaat het Overbekepleincomité de handen in elkaar om ook hun plein te integreren. Het Overbekeplein wordt vier donderdagen omgetoverd tot feestplein.

Wie de mediterrane sfeer wil opsnuiven in eigen stad, kan ook dit jaar terecht opde zuiderse zomermarkten. Nieuw dit jaar: het Overbekeplein doet mee en zorgt voor een alternatief feestplein. “Op onze agenda staat hongerigen spijzen, dorstigen laven, maar vooral jong en oud voorzien van het nodige vermaak”, zegt Liesbeth Van Herzeele van boekhandel Novelle. “Dit sluit naadloos aan bij de Zomermarktjes op het Vandaleplein, maar bij ons zal er eerder een alternatieve sfeer hangen. We onderscheiden ons op vlak van muziek, producten, dranken en amusement.”

De donderdagen zijn 4 en 18 juli en 22 en 29 augustus met Travelbees, Radio Vader, Silicon Carne en Louie Louie. Naast Kortom, Novelle en Artease versterkt een team lokale ondernemers het comité: Barcyclette, Koffie Queen, Ziggy, de Stroate en fietshersteller Kevin.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier