Kortrijkse wildkakker geïdentificeerd

Bij schoenenzaak Finezza liep de urine zelfs tot onder de deur op de mat. © AN
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

Aan de hand van camerabeelden kon de Kortrijkse politie gisteren de persoon identificeren die verschillende keren haar behoefte deed in de Kortrijkse winkelstraten. Het zou gaan om een oudere dame die hulp nodig heeft.

“Door het analyseren van de camerabeelden hebben wij effectief een verdachte kunnen identificeren. Meer info kan daar momenteel niet over gegeven worden omdat het onderzoek nog loopt”, liet politiewoordvoerder Thomas Detavernier weten.

Er kwamen bij de politiezone Vlas de afgelopen weken verschillende meldingen binnen van winkeliers in het Kortrijkse winkelwandelgebied die ‘s ochtends een grote boodschap voor hun deur vonden. Schoenenwinkel Finezza in de Voorstraat blijkt het eerste slachtoffer, later volgden patisserie Ridder & Hove en modezaak Vestiaire.

De zaakvoerders konden daar natuurlijk niet om lachen. Bij Finezza liep de urine zelfs tot onder de deur op de mat. Al zagen sommigen wel de humor van het nieuws, dat al snel viraal ging op sociale media, in. Zo ontwikkelde chocolatier en gemeenteraadslid Nicolas Beugnies een praline die op een kakje lijkt.

De verdachte zou een oudere dame zijn die hulp nodig heeft. “We gaan de zaak eerst verder onderzoeken voor we daar meer info over geven”, klonk het nog bij de politie. Er zouden de laatste dagen wel geen grote boodschappen meer gevonden zijn in het winkelwandelgebied.

(Annelies Nollet)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier