Kortrijkse wielerclub Beuterverzet 53×11 levert nieuwe outfits met de bakfiets

Links en rechts werd er even gepauzeerd voor een drankje.© Wielerclub Beuterverzet 53x11
Links en rechts werd er even gepauzeerd voor een drankje.© Wielerclub Beuterverzet 53x11
Redactie KW

In wielerclub Beuterverzet 53×11 is het jaarlijkse afhaalmoment voor de nieuwe outfits gewoonlijk een gezellige boel. Om gekende redenen was dat dit jaar niet mogelijk, dus kwamen de bestuursleden dan maar origineel uit de hoek. Ze leverden de kledij aan huis bij hun leden, met de bakfiets.

De bestuursleden van de Kortrijkse wielerclub Beuterverzet 53×11 sprongen afgelopen vrijdag op de bakfiets in plaats van op de koersfiets. En daar hadden ze een goede reden voor.

“Normaal zouden we voor het verdelen van onze nieuwe wieleroutfits een gezellig afhaalmoment organiseren. Dan kunnen we aan het begin van het wielerseizoen wat bijpraten en gaat iedereen met zijn nieuwe kledij naar huis”, legt Timothy Peelaers uit.

Aperitieven

“Maar omdat dat nu niet kan, bedachten we een leuk en coronaproof alternatief. We hebben de kledij persoonlijk aan huis geleverd, en dat per bakfiets. Toen we het nieuws meldden aan de clubleden waren er veel positieve reacties. Er stond hier en daar dan ook een aperitief klaar (lacht).”

Timothy en zijn kompanen vertrokken op vrijdagavond rond 19.00 uur met drie bakfietsen. Iedereen kreeg een op voorhand uitgestippelde route mee. In totaal moesten er 70 pakketten worden geleverd in Groot-Kortrijk. De drie legden samen een goede 100 kilometer af, en dat allemaal voor het luiden van de avondklok.

Hopen

De wielerclub heeft het niet altijd even gemakkelijk om de crisis door te komen volgens David Verrue. “We volgen de regels, al wijzigen die zo vaak dat het niet altijd eenvoudig is. Zo hebben we al een mountainbikerit georganiseerd in groepjes van vier en een individuele tijdrit.”

“De voorbije zomer mochten we weer in groep fietsen, als we enkele regels volgden. Maar we kijken er nu vooral erg naar uit om opnieuw met een grote groep samen te kunnen fietsen. Laat ons hopen dat dat deze zomer opnieuw kan”, besluit David hoopvol.

Wie graag eens meefietst met Beuterverzet 53×11 kan contact opnemen via Facebook of Instagram, dan wordt je opgenomen in de Whatsappgroep en ben je op de hoogte van de geplande ritten.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.