Kortrijkse Warmathon moet verhuizen wegens gigantisch succes

Het logo van De Warmathon. © GF
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

De Kortrijkse Warmathon, een onderdeel van De Warmste Week, verhuist van de Verlaagde Leieboorden naar Sportcampus Lange Munte.

Al bijna 7.000 mensen gaven op sociale media aan dat ze op woensdag 18 december rondjes willen lopen in Kortrijk voor het goede doel. De ticketverkoop overtreft dan ook alle verwachtingen, inclusief die van de organisatoren.

“Door de grote vraag naar tickets en om het comfort van de deelnemers te garanderen hebben de organisatie en de stad beslist de Warmathon te verplaatsen naar Sportcampus Lange Munte, Bad Godesberglaan 22, 8500 Kortrijk”, verduidelijkt Yasmine Van der Borght, communicatieverantwoordelijke bij VRT.

Een begrijpelijke beslissing aangezien De Warmste Week zelf doorgaat op Kortrijk Weide, een boogscheut van de verlaagde Leieboorden. Ook daar worden enkele duizenden mensen verwacht. Vooral naar parkeergelegenheid en veiligheid toe kan het centrum dat onmogelijk opvangen.

Inschrijven voor de Warmathon kan ondertussen nog steeds. Deelnemen kost 15 euro waarvan 10 euro naar een door jouw gekozen goede doel gaat. Het is ook mogelijk om het bedrag van jouw inschrijving te verhogen en zo je gekozen doel extra financieel te steunen.

Nieuw parcours

Het nieuwe parcours.
Het nieuwe parcours.© GF

Het nieuwe parcours werd ondertussen ook bekend gemaakt. Een rondje is drie kilometer lang, start en finish liggen op Sportcampus Lange Munte. Deelnemers lopen eerst door de Bad Godesberglaan om vervolgens linksaf te gaan naar de Morinnestraat en even later opnieuw links het Morinnegoed op te lopen.

Meer info over De Warmste Week vind je hier.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier