Boetes tot 350 euro voor wie zich in de bosjes bevindt, bezoekers die door patrouillerende politiemensen gefouilleerd kunnen worden, het in beslag nemen van materiaal 'dat op seksuele activiteit kan wijzen' en verbodsbordjes in het stadsgroen. Stad Kortrijk onderneemt actie om aan de klachten van de buurtbewoners van De Libel en de Marionetten tegemoet te komen. Te vaak zoeken mensen het groen aan de snelwegparking langs de E17 op om seks te hebben. Daarbij laten ze vaak afval zoals Kleenex en condooms zomaar slingeren. De buurt heeft er dan ook genoeg van.

© Beeldbank Kortrijk

Hannes Coudenys, de bekende Kortrijkse vlogger, is een fan van De Libel en vertoeft er graag met zijn zoontje. Het nieuws over het zogenaamde seksbos kwam voor hem als een verrassing. Een onderzoekje waard, dacht hij, en Hannes trok met zijn camera in de aanslag naar de Marionetten. Bij de allereerste duik in het bos, van het paadje weg, is het meteen raak: de grond ligt er bezaaid met condooms en ander afval.

"Ik heb niet echt iets tegen seks, maar ik vind het wel ongelooflijk dat alles hier zomaar blijft liggen. Dit is mijn favoriete plek in heel Kortrijk, ik kom hier heel vaak met Rae en nu blijkt het hier daadwerkelijk een seksbos te zijn", zegt Hannes. "Nu ik er zo wat op begin te letten, lopen hier wel wat verdachte mensen rond... Damn! Echt niets tegen seks, hé, maar ruim gewoon je rotzooi nadien op. Zoveel werk is dat toch niet?"