Kortrijkse versie van Monopoly nu ook in de winkelrekken

Het spel werd voorgesteld aan de verlaagde Leieboorden. Die zijn ook op de doos terug te vinden. © AN
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

Sinds vandaag kan je de Kortrijkse versie van het bekende gezelschapsspel Monopoly vinden in de winkelrekken. Kortrijkzanen die het spel bestelden online, ontvingen het gisteren al. Wie het nog op de kop wil tikken, zal zich moeten haasten. Evenementenbureau Groep 24 laat weten dat al 4.500 van de 5.000 exemplaren de deur uit zijn. Ze ontwierpen ondertussen ook een exclusieve editie waarvan er maar 85 op de markt worden gebracht.

Na Knokke-Heist en Brugge heeft nu ook Kortrijk een eigen versie van het bekende gezelschapsspel Monopoly. Inclusief verlaagde Leieboorden, Broeltorens en andere bekende plaatsten in de stad. Het gaat om een officiële Monopoly-versie, onder erkende licentie van Hasbro. Het originele spelconcept blijft dus helemaal hetzelfde, maar wordt in een Kortrijks-jasje gestoken.

Skatebowl kopen

Altijd al wat grond willen bezitten in Kortrijk? Alle locaties van het klassieke Monopoly-spelbord worden aangepast naar straten, pleinen en bezienswaardigheden die typisch zijn voor de Guldensporenstad. Het Alcatraz Metal Festival vind je op de middenplaat van het bord. De verlaagde Leieboorden, de Broeltorens, het Begijnhof en de skatebowl en de Schouwburg kan je kopen.

De winnaars van de poll, KV Kortrijk en Tineke Van Heule, vinden we broederlijk naast elkaar terug op het bord. Het verschil in de stemronde eerder dit jaar was zodanig klein dat er beslist werd om zowel Tineke van Heule als KVK een plaatsje te bieden op het bord.

Te veel gedronken op de Sinksenfeesten

Bovendien worden ook de kans- en algemeen fondskaartjes ingevuld met lokale verwijzingen, zoals bijvoorbeeld: “Te veel gedronken tijdens de Sinksenfeesten. Ga drie vakjes terug.” of “Je verkoopt erfgoedstukken aan de collectie van Texture. De bank betaalt je M50.” En, “Je trakteert je vrienden op de Tinekesfeesten. Betaal elke speler M50.” Tot slot is ook het Monopoly-geld gepersonaliseerd met een tekening van het wapenschild van de stad.

Als extraatje is er ook een exclusieve editie beschikbaar op een oplage van 85 stuks. Deze handgenummerde spellen zijn voorzien van een limited 8500-sleeve. Bovendien worden in deze 85 limited edition spelletjes houten Broeltorentjes toegevoegd als speelpion. “Mensen bleven daar maar naar vragen”, legt initiatiefnemer Pieter De Wulf uit. “Nu onze andere bezigheden stil liggen (Pieter runt een evenementenbureau red.), zijn de Monopolyspelen onze redding. Daarom wilden we toch nog iets speciaal doen.”

De spelborden liggen vanaf vandaag (woensdag) in verschillende lokale winkels. Van deze Monopoly-editie worden 5.000 exemplaren gedrukt, waarvan het grootste deel al vooruitbesteld werd. Wie er nog eentje wil zal zich dus moeten haasten.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.