Kortrijkse start-up lanceert solidariteitsactie ‘Smaakvol Gebaar’ in Brugge

Het Kortrijkse jonge bedrijf Swave lanceerde maandag in Brugge ‘Smaakvol gebaar’, een solidariteitsactie met cadeaubonnen voor de horeca.

Piet Vanderyse, Jencey Provoost, Peter Van Praet, Dirk Van Hegen, Dries Langsweirdt en burgemeester Dirk De fauw.©Davy Coghe Davy Coghe
Piet Vanderyse, Jencey Provoost, Peter Van Praet, Dirk Van Hegen, Dries Langsweirdt en burgemeester Dirk De fauw.©Davy Coghe Davy Coghe

2020 wordt een jaar om nooit meer te vergeten en dat is zeker het geval voor onze horeca-uitbaters. Die hebben het al bijzonder zwaar te verduren gekregen en nog steeds is niet duidelijk wanneer ze terug de deuren mogen openen.

Om de horeca te ondersteunen lanceert het jonge Kortrijkse bedrijfje Swave, vooral actief in de digitale technologie, samen met Unigift de actie ‘Smaakvol Gebaar’. “We willen de horeca een duwtje in de rug geven en tegelijk de mensen de kans geven hun naasten een cadeaubon te schenken voor een lekker etentje of een gezellige avond op café in 2021”, zegt initiatiefnemer en ceo van Swave Jencey Provoost.

Cadeaubon schenken

“Via www. smaakvolgebaar.be kan je een cadeaubon kopen bij lokale horeca-uitbaters die je een warm hart toedraagt. Die drop je dan in de brievenbus van familieleden en kennissen met wie je dit jaar niet kan tafelen of die het in deze periode moeilijk hebben. Of je legt die gewoon thuis onder de kerstboom want de cheque is verpakt in een mooie zilverkleurige omslag. Het systeem is voor de deelnemende horeca-uitbaters – we tellen er nu al zo’n driehonderdvijftig in heel Vlaanderen – zeker interessant omdat ze het geld onmiddellijk op hun rekening gestort zien; zo kunnen ze deze crisis dus beter doorstaan.”

Ook in Brugge springen heel wat horeca-uitbaters op de kar. Het project werd dan ook voorgesteld in de Brugse vestiging van de keten van spaghettirestaurants Bavette op het Simon Stevinplein, ook een deelnemer aan Smaakvol Gebaar.

In heel Brugge nemen nu vijfentwintig horecazaken deel, waaronder ook restaurant De Koetse en Koffiehuis Ter Steeghere. Burgemeester Dirk De fauw kwam de initiatiefnemers en de aanwezige deelnemende horeca-uitbaters steunen en feliciteren met het project.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.