Kortrijkse stadswachten gaan patrouilleren langs speeltuinen

Ook het grote speelplein in het Blauwe Poortpark blijft voorlopig dicht. © AN
Annelies Nollet

Ook buitenspeeltuinen en skatebowls gaan dicht, dat werd maandagnamiddag duidelijk. In Kortrijk laat het stadsbestuur niets aan het toeval over. Ze sturen stadswachten uit om die regel te handhaven.

Naast binnenspeeltuinen worden nu ook buitenspeeltuinen gesloten. Die maatregel was eigenlijk, net zoals alle andere, al sinds zaterdag van kracht, maar dat was nog niet helemaal duidelijk. Afgelopen weekend puilde het op provinciaal domein De Gagvers en in de Kortrijkse stadsparken dan ook uit van de jonge gezinnen die van het mooie weer kwamen genieten. Ook aan de skatebowl, vlakbij het Albertpark heerste een gezellige drukte.

Maar nu duidelijk geworden is dat dat niet de bedoeling is, schiet ook het stadsbestuur in actie. “Met het mooie lenteweer in zicht krijgen we veel vragen over buitenspeeltuinen. Voor alle duidelijkheid: Alle binnen- en buitenspeeltuinen, sportvelden, skateplaatsen, … zijn verboden te betreden tot en met 3 april 2020. Affiches zijn sinds vandaag voorzien”, klink het bij de stad.

Stadswachten zullen populaire plaatsen ook in hun ronde opnemen om mensen te waarschuwen. Er zou immers speeksel aan toestellen kunnen blijven hangen en sowieso komen mensen en vooral kinderen op zulke plaatsen te dicht bij elkaar.

(Annelies Nollet)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.