Kortrijkse school trapt mee tegen kanker

© EDB
Redactie KW

Om een familie te steunen die de met een team zal deelnemen aan de 1.000 kilometer van Kom Op Tegen Kanker, organiseerde basisschool O.L.V. van Vlaanderen uit Kortrijk een geldinzamelactie voor dit goede doel. Vrijdag vond het slotevenement plaats.

Drie leerlingen van de school verloren vorig jaar hun granny aan kanker. Hun ouders besloten om dit moeilijk gebeuren sportief te verwerken. Ze schreven zich met team Heaven in voor de 1.000 kilometer van Kom Op Tegen Kanker om geld in te zamelen voor deze organisatie. “Omdat kanker een problematiek is die veel families – ook binnen onze school – treft, vonden wij die organisatie het ideale goede doel om te steunen“, aldus Hanne D’hoop van de school. “Dit project kadert ook binnen onze verkeersweek waarbij voetgangers en fietsers centraal staan.”

Fietsparcours

Om geld in te zamelen voor de actie was er al een sober maal en werden gesigneerde wielertruitjes online geveild. Een spaarpot, met verschillende niveaus, waar bij het behalen van een niveau een tegenprestatie gedaan wordt, bracht ook een duit in het zakje op. De benen van meester Mathieu kaalscheren en het haar van de directeur blauw verven, waren enkele van de tegenprestaties die een leerkracht en de directeur moesten ondergaan. De leerlingen ontwierpen een eigen T-shirt dat ze aandeden op het slotevenement. De straat werd vrijdag verkeersvrij gemaakt en omgetoverd tot een fietsparcours. De kinderen doorliepen verschillende workshops. Na de middag was er een slotshow die gepresenteerd werd door Jeremy Vandoorne, beter gekend als Xavier uit Rox. Na de schooluren werd er samen met de ouders en de kinderen afgesloten met allerhande activiteiten.

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier