Woensdagnacht stootte de Kortrijkse politie op een groepje van zeven jonge mannen op de hoek van de Wandelingstraat en de Veldstraat, in het centrum van de stad. Ze stonden er dicht bij elkaar wat te keuvelen zonder zich iets aan te trekken van de strenge maatregelen die op dit moment gelden in ons land. Toen de agenten hen daarop aanspraken beweerden ze van niets te weten. "Ze deden nogal lacherig en zeiden geen weet te hebben van de maatregelen", aldus de woordvoerder van de politie Thomas Detavernier.

De mannen bleven de agenten vervolgens uitdagen door overdreven hard te hoesten in hun richting. Een van hen werd opgepakt voor het verstoren van de openbare orde. Hij mocht een nachtje in de cel doorbrengen. Voor alle zeven individuen werd een proces verbaal opgesteld. Zij mogen het binnenkort gaan uitleggen voor de rechter.

"We krijgen ondertussen geregeld oproepen van mensen die anderen zien zondigen tegen het samenscholingsverbod", weet Detavernier. "En wij geven gevolg aan elke oproep. Het is natuurlijk niet zo dat we direct gaan verbaliseren. Mensen krijgen eerst een waarschuwing en vaak blijkt het toch om gezinsleden of huisgenoten te gaan. Maar mensen moeten er dus zeker niet mee inzitten om dergelijke dingen te melden. Er zijn blijkbaar nog altijd een paar individuen die niet snappen dat ze met hun gedrag anderen in gevaar brengen", besluit hij.

(Annelies Nollet)

Woensdagnacht stootte de Kortrijkse politie op een groepje van zeven jonge mannen op de hoek van de Wandelingstraat en de Veldstraat, in het centrum van de stad. Ze stonden er dicht bij elkaar wat te keuvelen zonder zich iets aan te trekken van de strenge maatregelen die op dit moment gelden in ons land. Toen de agenten hen daarop aanspraken beweerden ze van niets te weten. "Ze deden nogal lacherig en zeiden geen weet te hebben van de maatregelen", aldus de woordvoerder van de politie Thomas Detavernier.De mannen bleven de agenten vervolgens uitdagen door overdreven hard te hoesten in hun richting. Een van hen werd opgepakt voor het verstoren van de openbare orde. Hij mocht een nachtje in de cel doorbrengen. Voor alle zeven individuen werd een proces verbaal opgesteld. Zij mogen het binnenkort gaan uitleggen voor de rechter."We krijgen ondertussen geregeld oproepen van mensen die anderen zien zondigen tegen het samenscholingsverbod", weet Detavernier. "En wij geven gevolg aan elke oproep. Het is natuurlijk niet zo dat we direct gaan verbaliseren. Mensen krijgen eerst een waarschuwing en vaak blijkt het toch om gezinsleden of huisgenoten te gaan. Maar mensen moeten er dus zeker niet mee inzitten om dergelijke dingen te melden. Er zijn blijkbaar nog altijd een paar individuen die niet snappen dat ze met hun gedrag anderen in gevaar brengen", besluit hij.(Annelies Nollet)